Kıyametleri insanmış

Güncelleme Tarihi:

Kıyametleri insanmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 00:00

Yeni yılın ilk gününden itibaren önce ABD’de, ardından İsveç’te gökten yağan ölü kuşları ve su kanallarındaki ölü balıkları kıyamet alameti olarak görenlere yanıt uzmanlardan geldi: Muhtelif yerlerdeki ölümlerin sebepleri havai fişek, uçaklar ve aşırı soğuk hava.

Haberin Devamı

GÖKYÜZÜNDEN ÖLÜ KUŞ YAĞDI

 

ARKANSAS EYALETİNDE KUŞ YAĞMURU/WEB TV


ABD’nin Arkansas Eyaleti’nde yeni yılın ilk günü gökten 5 bin civarında kırmızı kanatlı kara kuş yağdı. Ardından ölü kuş yağmuru diğer eyaletlere de yayıldı. ABD’nin su yollarında da muazzam miktarda balık ölümleri görüldü. Balık ve kuş ölümleri İsveç, İngiltere, Tayland, Brezilya’da da başlayınca konu tüm dünyanın gündemine oturdu. Kumrular, denizanaları, kapan balıkları, küçük kargalar... Tabii komplo teorisyenleri, kıyamet tellalları ve dini fanatikler her zamanki “kıyamet” senaryolarını hazırlamakta gecikmedi.

Kara kuş gece görüş kurbanı

Spekülasyonlar alıp başını giderken vahşi yaşam uzmanları frene bastı. Amerikan Vahşi Yaşam Sağlık Merkezi uzmanı Kristen Schuler, “Bu o kadar da alışılmamış bir şey değil” dedi. Gerçekten de Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu’nun kuş ölümleri ile ilgili haftalık kayıtlarında ölüm nedenleri bilimsel olarak açıklandı:
- Arkansas’taki ölümler, bölgede yeni yılda patlatılan havai fişeklerin kuşların daha alçak irtifada uçmasına ve ev, otomobil, ağaç ve diğer nesnelere çarparak ölmesine yol açtı. Çünkü kırmızı kanatlı kara kuruşun gece görüşü çok zayıftır.
- Louisiana’da ise aşırı soğuk hava 500 kuşun ölümüne yol açmış olabilir.
- Maryland’da 2 milyon balığın ölümü de yine soğuk hava ve aşırı çoğalmalarının doğal sonucuydu. Su ısısı son 25 yılın en düşük seviyesindeydi.

Haberin Devamı

Türlü türlü komplo teorileri

- Astronotlar yaratıkları kovalamak için güçlü bir ses huzmesini test etmiş olabilirler.
- Amerikan ordusu uydu kontrollü enerji silahlarıyla deney yapıyor da ondanmış.
- Kimyasal spreyler, meteor yağmurları, Meksika Körfezi’nde BP’nin petrol sızıntısından kaynaklanan kirlilik ölümleri başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!