Mine gibi biriyle arkadaş olmam

Güncelleme Tarihi:

Mine gibi biriyle arkadaş olmam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 10:00

Yaz dizisi olarak başlayıp dört yılı geride bırakan “Kavak Yelleri” bundan böyle cumartesi akşamları izleyiciyle buluşacak. Dağhan Külegeç’in canlandırdığı Efe ve Sarp Apak’ın oynadığı Güven karakterlerinin dönmesiyle birlikte iyice hareketlenen dizinin başrol oyuncuları Aslı Enver, Pelin Karahan ve Ceren Moray, bu değişimin işleri iyice kızıştıracağını söylüyor.

Haberin Devamı

CEREN MORAY: SU YÜZÜNDEN FAZLADAN 20 BÖLÜM ÇEKMİŞİZDİR          
             
Dizide canlandırdığın Su’nun son durumu nedir?     


- Hiç yapmadığı bir şey yaptı; bütün vaktini, enerjisini Atakan’a harcarken bir anda kendi ayakları üstünde durmaya başladı. Mine’yle birlikte çalışıyor şimdi. Onun asistanı oldu. Kendi parasını kendi kazanıyor. Bu Su için ciddi bir değişiklik. Onun dışında gelgitli ilişkisi şu an çok iyi durumda. Barıştılar ve tutkuları ilk zamanki gibi büyük...

Diziye sonradan dahil oldun. Bu yüzden sıkıntı çektin mi hiç?  

- Bence bu işin tutmasındaki en önemli etken, herkesin çok sıcak ve yüksek enerjili olması. Dolayısıyla ekibe katıldığımda hiçbir zorluk çekmedim. Zaten önceden Aslı’yı (Enver), Dağhan’ı (Külegeç) tanıyordum.

Karakterini sevdin mi peki?

- ıstikrarlı biri değil Su. Gelgitleri ve değişkenliğiyle hep şaşırtıyor beni. Yani ilk başladığımda başka bir karakterken, şimdi bambaşka yerde. Çünkü çok genç, her şeyi bilmek, her şeyi öğrenmek, her şeyi yapmak istiyor. O yüzden çok heyecan verici, oynaması çok zevkli bir karakter. Ama bazen “Bunu da yapma ya” diyorum, gıcık oluyorum ona.

GİDEREK SU’YA DÖNÜŞÜYORUM

Mesela?


- Her şeyi bilmek istiyor. Her şeyin kontrolünün elinde olmasını istiyor. ınanılmaz patavatsız olabiliyor. Bunu iyi niyetle yapıyor ama çok ciddi problemler çıkıyor. Yani Su yüzünden fazladan 20 bölüm çekmişizdir.

Sen normalde kontrolcü değil misindir?

- Eskiden öyle değildim ama giderek Su’ya dönüşmeye başladım.

Gerçekte de o kimliğe bürünmek oyuncu için tehlikeli değil mi?

- Kimliğe bürünmüş değilim. Su’yla benzer taraflarım var diyeyim.

Efe’nin diziye dönmesi hakkında ne düşünüyorsun?

- Dağhan’ın dönmesine sevindim. Efe ve Güven’in aynı anda hikayede olması bence işi özel kılan bir şey. Dolayısıyla ben çok mutluyum.

Haberin Devamı

ASLI ENVER: MİNE GİBİ BİRİYLE ARKADAŞ OLAMAZDIM

Mine hamile ama bu konuda aklı çok karışık. Doğuracak mı bebeği?


- Mine’nin hayatta en çok istediği şey bir kız çocuğu ve aile kurmak. Aileyi kuramıyor, kız çocuğuyla yetineyim diyor. O yüzden bu çocuğu doğurmak istiyor. Çocuğu düşürme ihtimali olduğu için de hamileliğini patronundan saklıyor.

Hamile bir kadını oynamaya hazır mısın?

- Evet, çünkü Mine çok uzun zamandır bebek hayalleri kuruyor. Pat diye böyle bir olay eklenmedi senaryoya yani. O yüzden pek zor olmuyor.

Mine son zamanlarda biraz yumuşadı, eski hırçınlıkları kalmadı gibi sanki...

- Epey yumuşadı hem de... Aslında Mine’nin canını yakmazsan kimseyle sorun yaşamıyor. Ama canı yandığında gözü kararıyor ve bilerek insanların canını yakabiliyor. Sonuçta evleneceği gün eline bir zarf geçti, sevdiği adamla onun eski sevgilisinin öpüşürken çekilmiş fotoğrafını gördü. Buna her kadın tepki verir. Kimse nikah masasına hiçbir şey olmamış gibi oturamaz. Kaldı ki dizinin içinde biraz entrika olması gerekiyor ve bu dizideki entrika kişisi Mine.

BİLGİSAYARDAN HİÇ ANLAMIYORUM

Mine gibi bir arkadaşın olsa ne yapardın?


- Görüşmem herhalde, yanlışlıkla canını yakarım falan! şaka bir yana, Mine gibi birini hiç tanımadım. Üzülürüm yani kız için. Yardım etmeye çalışırım. Gerçi Mine gibi biriyse çok da yanaştırmaz zaten yanına.

“Kavak Yelleri” yaz dizisi olarak başlamıştı, aldı başını gitti. Uzadığını düşünüyor musun?

- Hâlâ izlendiğine göre doğru yoldayız. Doğru yolda olduuğumuz için de devam ediyor. Ne zaman izlemeyi keserler, o zaman bitmesi gerekir.

Peki “Yerli dizi yersiz uzun” protestosuna katıldın mı?

- Ekip arkadaşlarım için katıldım. ışim bittiği zaman ben evime gidebiliyorum, ama teknik ekip gidemiyor. Hep buradalar, yorgunlar. Bizim derdimiz daha çok dinlenmek değil, arkadaşlarımızın daha az yorulması. Biraz daha insani şartlar olmalı.

Senin için kurulmuş fan siteleri var, hiç bakıyor musun onlara?

- Hayır. Ne olur kusura bakmasınlar, ben bilgisayardan hiç anlamıyorum. Girip dizinin tekrarını izlemeyi bile bilmem. Twitter’ım yok. Bir Facebook hesabım var, ona da ayda yılda bir girerim.

Haberin Devamı

PELİN KARAHAN: EFE’NİN DÖNÜŞÜ SENARYOYA RENK KATTI

Dizinin artık cumartesi günleri ekranda olacak. Sence bu durum izlenme oranını etkiler mi?


- Diziye başladığımızdan beri yayın günü çok değişti, reytingler değişmedi. Dolayısıyla etkileyeceğini sanmıyorum.

Aslı’nın son durumundan biraz bahseder misin? Ne durumda psikolojisi?

- Çok karışık, artık ben bile çözemiyorum. Efe geldi, Güven gitti. Sonra Güven tekrar geldi. Benim anladığım kadarıyla Aslı ikisi arasında seçim yapmak zorunda kalmak istemediğinden kendi dünyasına çekilecek. Efe ve Güven arasındaysa ipler gerilecek.

Dizi başlayalı dört yıl oldu. Bu süre içinde hiç başka projeler için teklif gelmedi mi? Mesela sinema?

- Teklifler geldi ama vakitsizlikten dolayı değerlendiremedim. Ah neden olmadı diye de üzülmüyorum ama. Zamanı geldiğinde olur nasılsa...

İLERİDE RESTORAN AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Aslında turizm otelcilik okumuşsun. ılerde kendi işini yapmak gibi bir düşüncen var mı?


- Evet, restoran açmak istiyorum.

Peki işletmecilik yaparken oyunculuğa da vakit ayırabilecek misin? 

- Bilemiyorum ki... Keşke ikisi bir arada yürüse.

Efe’nin diziye dönüşünü nasıl karşıladın? 

- Bence iyi oldu. Efe’nin geri dönüşünü bekleyen çoktu. Senaryoya da bir renk geldi.

Çok cazip bir teklif gelse, bu aile kızı kimliğinden çıkıp vamp bir kadına dönüşebilir misin?

- Altından kalkabileceğim bir karakterse denemek isterim. Ama bunun için çok da söz vermeyeyim. Her işin altından kalkarım diye bir iddiam yok. Bir de şu var; dizilerdeki kötü karakterlere sokakta saldırırcasına tepkiler geliyor. Aman iyiye kucak açalım, sarıp sarmalayalım, kötüye de tokat atalım kısmı sevimsiz bir durum. Halk bunun dozunu ayarlamalı. Ama belki biraz da böyle sert tepkiler uyandıran işler yapmak lazım. Ailemizin kızı imajı nereye kadar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!