Sütçü İmam Üniversitesi'nde Puşu gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Sütçü İmam Üniversitesinde Puşu gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 17:55

KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ), bazı öğrenciler arasında puşu gerginliği yaşandı.

Üniversitede ’ülkücü’ olarak bilinen bir grup öğrenci ile doğu ve güneydoğulu öğrenciler arasındaki gerginlik dün başladı, bugün ise gösteriye sahne oldu. Dün öğle saatlerinde KSÜ’de okuyan ülkücü gruptan öğrenciler, boyunlarında puşu ile kantinlerde gezen öğrenciler tarafından uyarıldı. İki grup arasında bu yüzden çıkan gerginlik, tatsız bir olaya neden olmadan sona erdi.

Bugün ise yine öğle saatlerinde benzer nedenle toplanan ve kendilerini ülkücü olarak tanıtan yaklaşık 500 öğrenci gösteri yaptı. Fen- Edebiyat Fakültesi kantininde toplanan öğrenciler, "Ne Mutlu Türküm Diyene" ve "Apo’nun p…..leri yıldıramaz bizleri" sloganları atarak, kampus içinde yürüdü. Tekbir getiren öğrenciler, İstiklal Marşı’nı da okudu.

’SİYASİ SİMGE, TAKILMASINI İSTEMİYORUZ’

Öğrenciler adına konuşan Orman Fakültesi son sınıf öğrencisi Serdar Ayar, boyunlarında puşu bulunan öğrencilerin kendilerini tahrik ettiğini, Türk ve Kürt’ler arasına ayrılık sokmaya çalıştıklarını öne sürerek, "Biz buraya okumaya geldik. Vatanımızı ve milletimizi seviyoruz. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde huzurun bozulmasına asla izin vermeyiz. Bu bayrak altında herkes rengini belli etsin. Siyasi simgeyi temsil ettiği için rahatsız oluyoruz. Bunların takılmasını istemiyoruz" dedi.

Öğrenciler daha sonra olaysız dağılırken, olay çıkma ihtimaline karşı üniversitede panzerli polisler güvenlik önlemi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!