Şüphe'ye özel gazete

Güncelleme Tarihi:

Şüpheye özel gazete
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 11:25

Kanal D Kurumsal İletişim Departmanı ilk bölümü bu akşam ekrana gelecek "Şüphe" adlı yeni dizisi için özel gazete hazırladı.

Haberin Devamı

Kanal D’nin, ilk bölümü bu akşam ekrana gelecek “Şüphe” adlı yeni dizisinin, pazarlama çalışmaları çerçevesinde Kanal D Kurumsal İletişim Departmanı tarafından hazırlanan özel gazete çalışması, okuyucuların büyük dikkatini çekti.

Kanal D, Şüphe dizisinin tanıtımı için hazırladığı özel gazetede; mizanpajından yazı karakterine, logosundan promosyon duyurusuna kadar Hürriyet Gazetesi’nin bire bir güncel halini kullandı.

Gazetenin 1. ve 2. sayfasında yer alan tüm haberler, dizinin ilk bölümünde ekrana gelecek olaylara ve senaryoya göre hazırlandı. Yine sayfalarda yer alan tüm resimler de bu haberlere uygun olan set fotoğraflarından seçildi.

“Şüphe”, büyük bir servete sahip, şaşalı yaşantıları ile göz kamaştıran çok güçlü bir ailenin iktidar savaşını konu alıyor. Gazetenin 2. Sayfasında dizinin başrollerinden Tarık karakterinin kullandığı otomobil olarak izlenecek arabanın ilanı bile senaryonun bir parçası olarak kullanıldı. Gazetenin 3. sayfasında yer alan vefat ilanları da dizinin ilk bölümündeki en çarpıcı sahneler hakkında ipuçları vermek üzere hazırlandı.

Haberin Devamı

“Şüphe” için hazırlanan özel gazetenin en göze çarpan özelliklerinden birisi de, gazetenin aileyi tanıyan biri tarafından incelenmiş ve üzerine kırmızı kalemle notlar alınmış olması. Bu notları alan kişinin kimliği hakkındaki soru işaretleri ise, dizinin akışı içinde yanıtlarını bulacak.
 
İzleyiciler, bu özel gazetenin yayının ardından büyük bir merak uyandıran “Şüphe” dizisiyle ilgili bilgiler alabilmek için, Alo D Çağrı Merkezi’ni telefon yağmuruna tuttular. Aynı dakikalarda Hürriyet Gazetesi santrali de, okuyucularının beğenilerini iletmek üzere aradıkları telefonlarla kilitlendi.

Kanal D daha önce de, “Hanımın Çiftliği” dizisi için, 1950 yılının Hürriyet Gazetesi şeklinde ve dört sayfalık bir özel gazete hazırlamıştı.
O çalışmasında özellikle, Hürriyet Gazetesi’nin o yıllardaki aslına sadık kalınması hususuna dikkat edilmiş, gazetenin ne logosu, ne mizanpajı ne de yazı karakteri değiştirilmişti. “Şüphe” Gazetesi gibi, “Hanımın Çiftliği” dizisi için hazırlanan gazete de yayınlandığında büyük dikkat çekmiş ve reklam sektörünün en iyilerinin ödüllendirildiği “Kırmızı” ödüllerinde, kendi kategorisinde birincilik ödülü kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!