Deney kuşu mu, Mossad ajanı mı

Güncelleme Tarihi:

Deney kuşu mu, Mossad ajanı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 00:00

Suudi Arabistan güvenlik kuvvetleri, Hayel kasabası yakınlarında bir şeyhin evinin yakınına konan ve ayağında ‘Tel Aviv Üniversitesi’ yazılı bilezik ile GPS vericisi bulunan ‘Mossad ajanı’ akbabayı kıskıvrak ele geçirdi.

Haberin Devamı

İsrail’in Maariv Gazetesi’nde yayınlanan habere göre, Kudüs’teki İbrani Üniversitesi doğa araştırmacıları 2008 yılında toplam 7 akbabaya bulundukları yerleri sinyalle bildiren GPS vericisi takarak doğaya saldı. Araştırmacıların amaçları, akbabaların hangi hız ve yükseklikte uçtuğunu belirlemek ve göç yollarını takip etmekti. Bu akbabalardan 4’ünden sinyal kesildi. Ancak Suudi Arabistanlı yetkililerin X65 seri nolu diye açıkladığı kuş da dahil 3’ü, Sudan üzerinden Suudi Arabistan semalarına ulaştı.
Maariv gazetesi, Suudi Arabistan’da yayınlanan El Weeam adlı gazeteye dayanarak, bir şeyhin bahçesine inen yaralı bir akbabanın güvenlik kuvvetlerince ‘tutuklandığını’ yazdı. Haber, Ortadoğu ülkelerinde ve bloglarda büyük ilgi çekti.

Akbabaya vericiyi takan doktora öğrencisi, “Bu zavallı akbaba, ayağında Tel Aviv Üniversitesi yazmasının acısını çekiyor. Bunun ötesinde, bu akbabanın Ürdün ya da Türkiye’den gelme ihtimali de var. Biz yakaladığımızda 6 yaşındaydı. Hayatının sadece bir bölümünü İsrail’de geçirmesi de mümkün. Umarım serbest bırakırlar” dedi.

Haberin Devamı

Bloglarda akbabanın siyonist bir ajan olduğu öne sürüldü. Bunun üzerine İsrail Doğa ve Parklar İdaresi’nden Ohad Hatzofe, “esir” akbabanın salıverilmesini isteyerek, “Konu büyük dikkat çekiyor. Suudi yetkililer bu iddiaların doğru olmadığını anlasınlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!