Yeni yılın ilk bebekleri

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılın ilk bebekleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 12:27

Yeni yılın ilk bebekleri gözlerini dünyaya açtılar. Onlar ailelerine en güzel yeni yıl hediyesini vermiş oldular. İşte 2011'in ilk bebekleri....

Haberin Devamı

İŞTE 2011'İN İLK BEBEKLERİ

DENİZLİ

Denizli'de yeni yılın ilk bebeği Servergazi Devlet Hastanesi'nde dünyaya geldi.

8 yıllık evli olan kuaför Cevahir ile ev hanımı Yüksel Şekerci çiftinin saat 00.02'de dünyaya gelen ilk bebeğine Alperen ismi verildi. 3 kilo 800 gram doğan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Baba olmanın sevinciyle gözyaşlarını tutamayan Cevahir Şekerci, 2011 yılının bebeğine ve ailesine sağlık, mutluluk getirmesini diledi.

Çocuğunun vatana millete hayırlı bir evlat olmasını temenni eden Yüksel, “Bebeğimin doğum zamanını beklemek epey bir stresli geçti. Ama şimdi çok mutluyum. Umarım yeni yılın bütün olumlu sonuçları bebeğimize yansır” dedi.

KONYA

Konya'da doğumuna henüz zaman varken anne karnında kalp atımları düşen kız bebek yaşatılması için acil olarak sezeryanla alınarak, saat 00.03'de yılın ilk bebeği olarak dünyaya geldi.

Edinilen bilgiye göre, Besra Porsuk (30) 00.03'de Dr. Faruk Sükan Doğumevi ve Çocuk Hastanesinde, sezeryanla 3 kilo 690 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Babaanne Nazime Porsuk (50), gelininin dördüncü çocuğunu dünyaya getirdiğini ve çok mutlu olduklarını bildirdi.

Dr. Faruk Sükan Doğumevi ve Çocuk Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Doktor Tansel Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yılın ilk bebeği olarak normal doğum yapacak olan bir gebeyi beklediklerini söyledi.

MALATYA

Malatya'da 2011 yılının ilk bebeği 00.05'te, Erkan (30) ve Zarife Nal (27) çiftinin ikinci çocukları olarak Malatya Devlet Hastanesi'nde
dünyaya gözlerini açtı.

Malatya'da yılın ilk bebeği 4 kilogram olarak doğdu.

Bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan Baba Erkan Nal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci evlatlarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çocuklarının vatana millete hayırlı bir evlat olmasını isteyen baba Nal, bebeklerinin ismini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini koymayı düşündüklerini söyledi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, yeni yılın ilk bebeği erkek oldu. Saat, 00.10'da doğan erkek bebeğe ailesi ‘Mehmet Akif’ adını vereceğini açıkladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde yaşayan 28 yaşındaki Mehmet Masken ile 8 yıllık eşi 28 yaşındaki Hüsniye Masken'in saat bugün 00.10 sıralarında bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Şanlıurfa Doğum Evi Hastanesi'nde gerçekleşen doğum ile ikinci kez bebek sevinci yaşayan Masken çifti, yeni yıla erkek bebek ile girmenin mutluluğunu yaşadı. İlk çocukları kız olan Masken çifti, çok istedikleri erkek bebeğe yeni yılın ilk dakikalarında kavuşmuş olmanın sevincini, hastanede bekleyen yakınlarıyla birlikte kutladı. 3 kilo 600 gram ağırlığında ve sağlıklı şekilde doğan bebek, yapılan kontrollerinin ardından annesinin kaldığı odaya götürüldü. Erkek çocuk sahibi olmanın sevincini yaşayan baba Mehmet Masken, “Yeni yılın ilk çocuğu benim çocuğum olmasından dolayı çok sevinçliyim. Bugün ikinci kez baba olmanın sevincini yaşadım. Herkese teşekkür ediyorum. Çocuğuma Mehmet Akif ismini vereceğiz” dedi.

HATAY

Hatay’da yeni yılın ilk bebeği saat 00.02’de dünyaya geldi.

Antakya kent merkezinde oturan Cevahir Gezginci, doğum sancıları tutunca Antakya Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne getirildi. Gezginci, saat 23.55 sıralarında 2010’un son bebeğini dünyaya getirdi. 3 kilo 800 gram olarak dünyaya gelen erkek bebeğe henüz isim verilmedi. Yeni yıl heyecanı da yaşanan doğumhanede 3 çocuk annesi 34 yaşındaki Döndü Tatlı da saat 00.02’de 3 kilo 600 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. Hatay’da 2011’in ilk bebeğine ailesi ‘Sudenaz’ adını verdi.

İSTANBUL

İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği, Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Zeytinburnu Ek Hizmet Binasında dünyaya geldi.

Temizlik görevlisi Barış Eşiter'in ev hanımı olan eşi Nadiye Eşiter (24), saat 00.01'de sezaryenle 3 kilo 580 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getirdi. Bebeğe “Beyzanur” ismi verildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eşiter ailesini hastanede ziyaret etti.

Yeni yılın son akşamında anneleri ve yeni dünyaya gelen bebekleri ziyaret etmek amacıyla hastaneye geldiğini söyleyen Mutlu, “Bugün yılın son günü. Şu an 19 yavrumuz dünyaya geldi. Yeni doğan bebeklerin yeni yılla birlikte çok sağlıklı olmasını, aileleri ve milletimiz için de hayırlı evlatlar olmasını diliyorum. Allah ömürlerini mutlu, sağlıklı kılsın” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜÇÜZ BEKLEYEN AİLEYE “DÖRDÜZ” SÜRPRİZİ
       
Mersin'in Mut ilçesinde, doğum  öncesi kontrollerine dayanarak, “üçüz bebek” bekleyen aile, dördüz bebek sahibi  oldu.

Mut Devlet Hastanesinde sezaryenla dünyaya gelen 3'ü kız, biri erkek  dördüzler, anne Nasibe Yılmaz (21) ve inşaat işçisi baba Erol Yılmaz'a (32)  sürpriz yaşattı.

Anne Nasibe Yılmaz, doğum öncesi  kontrollerde kendilerine üçüz bebek sahibi olacaklarının söylendiğini belirterek,  “Tıp imkanları artık gelişti. Annenin karnında bırakın bebek sayısını  belirlemeyi sağlık durumuyla ilgili bilgi almak da mümkün. Bu nedenle üçüz  beklerken gelen dördüzler bizi şaşkına çevirdi” dedi.

Baba Erol Yılmaz ise inşaat işçiliğiyle geçimini sağladığını belirterek,  “Artık daha fazla çalışmam gerekecek. Çünkü, 3 kişilik ailemiz birden 7'ye  çıktı. Allahım bu çocuklarımızın da rızkını verir inşallah” diye konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!