Kantine protestoya polis dayağı

Güncelleme Tarihi:

Kantine protestoya polis dayağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 16:04

Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde zamlara karşı evden getirdikleri yiyecekleri okul arkadaşlarıyla paylaşarak kantini boykot eden lise öğrencilerini okul yönetiminin engellemek istediği, yönetimin çağırdığı polisin de üç öğrenciyi gözaltına aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Bianet internet sitesinin haberine göre, olaylar şöyle geliÅŸti:Â

 

Baltalimanı'ndaki lisede dün öğrenciler kantinin pahalılığına karşı kantin boykotu başlattı; topluca aldıkları simitlerle evlerinden getirdikleri kek ve börekleri okulda birbirleriyle paylaştı.

 

Öğrencilerin ifadelerine göre, bir müdür yardımcısı önce yiyeceklerin satıldığını öne sürüp öğrencilere müdahale etmek istedi. Öğrenciler satış yapmadıklarını söyleyince "Bu simitlerin içinde uyuşturucu satmadığınızı nereden bileyim?" diyerek boykota son verilmesini istedi ve masayı dağıtmaya çalıştı.

 

Haberin Devamı

Öğrencilerin karşı koyması üzerine yönetim okula polis çağırdı. Okul bahçesinde birçok polis aracı ve bir polis minibüsü konuşlandı.

 

Bir öğrencinin su almak için çıktığı okuldan dönüşü sırasında okul bahçesindeki polis ekipleri öğrenciye sert bir şekilde müdahale ederek polis aracına bindirdi. Polis, bunu engellemek isteyen iki öğrenciyi daha darp ederek araca aldı.

 

Bunun üzerine okul bahçesinde toplanan birçok öğrenci olayı protesto etti. Öğrenciler "Polis liselerden defol" sloganları atarken, bazı öğretmenler de araçtaki öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

 

Karakola götürülen üç öğrenci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Öğrenciler "şikayetçi olmadıklarına" dair tutanakların zorla imzalatıldığını iddia etti.

 

Öğrenciler boykot sürecinin, zamlarla ilgili sınıf temsilcilerinin okul müdürüyle görüşme taleplerinin reddedilmesi üzerine başladığını belirtti ve bir müdür yardımcısının konuyla ilgili "İyi kaliteyi ucuz fiyata alamaz" dediğine dikkat etti.

 

Haberin Devamı

Lise Anarşist Faaliyet (LAF) yaptığı yazılı açıklamada "Paylaşmaktan, birliktelikten ve üzerimizdeki her otoriteye karşı durmaktan vazgeçmeyeceğiz. Boyun eğmek, itaat etmek için değil, yaşıtlarımızla bilgiyi paylaşmak için geldiğimiz okulunuzda, yiyeceğimizi de paylaşmak istedik" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!