İnsanlık tarihini değiştirecek keşif

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık tarihini değiştirecek keşif
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 00:00

İsrailli arkeologlar, modern insana ait en eski kalıntıları bulduklarını iddia etti. Yaklaşık 400 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen dişlerin keşfi, Homo Sapiens adlı insan türünün Afrika'da değil Ortadoğu'da yaşadığı tezini gündeme getirebilir.

Haberin Devamı

BU KEŞİF İNSANLIK TARİHİNİ DEĞİŞTİREBİLİR / FOTO GALERİ

NEANDERTALLER SEBZE DE YÄ°YORMUÅž

Ä°srail'in RoÅŸ Ha'ayin kasabası yakınlarındaki Kesem maÄŸarasında incelemeler yapan Tel Aviv Ãœniversitesi'nden bir ekip, 400 bin yıl öncesine ait insan diÅŸleri bulduklarını açıkladı.    Â

İsrailli ekibin başındaki arkeolog Avi Gopher, kesin sonuca varmak için daha detaylı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti, ancak ekledi:

"EÄŸer ispatlanırsa, bu evrim teorisi hakkında bildiklerimizi tamamen deÄŸiÅŸtirir." Â

Bilimsel çevrelerde kabul edilen teoriye göre, Homo Sapiens 200 bin yıl önce Afrika'da ortaya çıktı ve ardından dünyaya yayıldı.

Cambridge Üniversitesi'nden tarih öncesi uzmanı Paul Mellars ise, bu keşfin "önemli" olduğunu ancak kalıntıların modern insandan olduğunu söylemek için çok erken olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mellars, "bulunan dişlerin, modern insanın uzun yıllar önce yaşamış olan akrabaları Neandertallara ait olduğunu" düşündüğünü ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!