Gazi askere sahip çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Gazi askere sahip çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2010 14:32

ŞIRNAK’ın Küpeli Dağı bölgesinde 7 Haziran 2009 tarihinde PKK'lı teröristlerin kurduğu pusuda başından aldığı kurşunla ağır yaralanan Tosyalı Komando Uzman Çavuş Fırat Zorba'nın ailesine yardım eli uzanıyor. Kastamonu Valiliği'nin onayıyla düzenlenen yardım kampanyasına yoğun ilgi gösterildi. Devletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle gazi Zorba'nın ailesine ev yapımı için harekete geçildi.

Haberin Devamı

Gazi asker Fırat Zorba'nın polis emeklisi babası 56 yaşındaki Hüseyin ve annesi Kezban Zorba, vatan için şehit olan ve gazi olan tüm askerlerin ailelerine devletin yardımcı olmasını istedi. GATA'da 111 gün süreyle gördüğü tedavi sonrası bitkisel hayattan çıkıp, Rehabilitasyon Merkezi'ndeki uzun bir tedavi sürecinden geçen gazi Fırat Zorba, uzun bir konvoyla geldiği memleketi Tosya'da yüzlerce vatandaşın katılımıyla törenle karşılandı.

Gecekonduda tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan gazi Zorba için rehabilitasyon merkezi konforunda özel bir ev yaptırılacak. Önümüzdeki ay içinde temeli atılması beklenen 120 metrekarelik 2 katlı evde fizik tedavi makineleri, evin her köşesine rahat haraket edebilmesi için engelli platformları kurulacağı, banyo ve tuvaletinin de ihtiyacına cevap verebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Vatani için canını vermeye hazır olan oğlu Fırat’ın uzman çavuşluğa gönüllü olarak gittiğini belirten baba Hüseyin Zorba, başına bu olayın geldiğini söyledi. Uzun bir tedavi süreci sonunda bitkisel hayattan kurtulan oğlunun konuşabildiğini, karyolasının kenarında 7 dakika süreyle ayakta durabildiğini, sağ eliyle olmak üzere de yemeğini yiyebildiğini belirten baba Zorba, oğlunun bu azimle yürüyecek duruma da gelebileceğine inandığını söyledi.

Hüseyin Zorba, “Oğlum henüz yürüme noktasına gelemedi, zamanla o da olacak, Allahın izniyle yürüyecek inşallah” dedi. Ankara’daki tedavi sürecinin tamamlanmasıyla birlikte dönemin Kaymakamı Aslan Yurt bey tarafından tek oğlu için Tosya’da muhteşem bir karşılama töreni yapıldığını da belirten baba Hüseyin Zorba, şunları söyledi:

“Kendisinden ev yapılması konusunda bir teklif geldi. Kendisi daha sonra Gerede kaymakamlığına tayin oldu. Yeni kaymakamımız Mehmet Türköz de başlatılan bu hamleyi yürüttü. plan proje yapıldı, valilikten onay alındı, Şu anda başlama aşamasına gelindi, yakında başlanacak, hesap numarası açılacak. Ev için kalan bölümü de kaymakamlık karşılayacak. Ben oğlumu vatan savunması için gönderdim. Oğlum da uzman çavuşluğuna gönüllü gitmişti, başına bu olay geldi, silahlı çatışmada ağır yaralandı beyninin üçte ikisi alındı. Mucizenin mucisezesi olarak hayata döndü oğlum. Her asker gibi benim oğlum da vatan ve millet için canını ortaya koydu. Bu duyguyu tarif etmek mümkün değil. Devletimiz sağolsun sahip çıktı, milletimiz, halkımız sahip çıktı. Sadece benim oğlum değil, değer vatan kahramanlarına sahip çıkılması lazım. Bunlar her şeyi hak ediyor. Her şeyden önce canını vatan millet için ortaya koyuyorlar. Bu çocuklarımıza ne yapılsa azdır. Canını ortaya koyan askerimize yapılan bu yardımın tarif edilemez, çok mutluyum.”

Haberin Devamı

Baba Zorba, oğlunun gazi olmadan önce evlilik hazırlığı için bir kız ile söz kesildiğini, ancak bu olaydan sonra ayrıldıklarını belirtti. Oğlunun koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu da belirten baba Zorba, odasının her tarafını sarı lacivertle süslediğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!