Yarardan çok büyük zarar getiriyor sağlığınızı detoksla tehlikeye atmayın

Günlerce tartışıldı. Hâlâ da tartışılmaya devam ediliyor. Her şey sosyetenin en güzel kadınlarından, Ceyla Gölcüklü’nün ölümü ile ortaya çıktı. “Detoks ile lavman, insan sağlığını nasıl tehdit ediyor” konusunda, ben de son noktayı koymak istedim.

Haberin Devamı

Nisan ayında, New York’ da bir dostum, Angelina Jolıe, Madonna, Beyonce gibi pek çok ünlünün detoks ile çok kolay kilo verdiklerini söyledi. Bizimkiler de buna ayak uydurdular... Pek çok kişinin bilmediği gerçekleri ilk kez açıklayayım... Süper Star Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Semiramis Pekkan, Gülben Ergen, sosyetenin alımlı kadınlarından Selma Türkeş, Ender Mermerci gibi pek çok medyatik isim detoks yaptıran ünlüler. Çoğu da Uzak Doğu’daki kamplarda yaptırıyor. Hatta bir keresinde Semiramis Pekkan ölümden döndü.
Bana da önerdiler
Nişantaşı’nda ‘Sağlıklı Beslenme ve Alternatif Tıp’ konusunda hayli popüler bir iş yerinin sahibi de, bana lavmanla detoks önerdi. IBS (Sorunlu Barsak) hastalığımdan kurtulabileceğimi söyledi. İnanıp yaptırmadım. Artık bir endüstri haline gelen bu yönteme sakın kanmayın. Lavman, yani yıkama işlemi, barsak delinmelerine hatta ölüme kadar insanı götürüyor. Daha sonra çıkacak rahatsızlıklar ise hayatınızı tehdit ediyor. Kalp rahatsızlıkları bile ortaya çıkıyor. Lou Jain’de sevgili Apdullah Özmelek’in Cafe de Parıs restoranında, İzmir’in iki ünlü doktoruyla bu konuyu masaya yatırdık. 
Dr. Buda “Çözüm tıp da”
Homeopat konusunda bir numaralı isim Dr. Levent Buda, “İnsan bedeni aslında çok sofistike bir detox sistemine sahiptir. Karaciğer, Böbrekler, Deri, Akciğerler ve Barsaklar en önemli detox organlarıdır. Sistem düzgün çalışıyorsa detox’a ihtiyaç yoktur.” Dedi. Bedenimizi bir fıçıya benzeten Buda, “Bir yandan zararlı maddeler dolarken, bir yandan da detox organları ile temizlenir. Giriş ve çıkış arasındaki denge bozulursa, zehirli maddeler bedende birikir. Hastalıklar ortaya çıkar. İşte böyle durumlarda, kişiye özel detox programları uygulanır. Bunlar beslenme rejimleri, detox ilaçları ve yöntemleri ile olabilir. Bütün bu tip uygulamalar da tıp doktorunun yönetiminde olur” diyerek noktayı koydu.  Akapunktur konusunda, Türkiye’nin sayılı isimlerinde Dr. Tayfur Yağcı. Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda da İzmir’in sayılı doktorlarından. Yağcı da “Eğer beden, ya da ruhunuzda tolere edebileceğinizden, daha fazla toksin birikmişse, hayattan zevk almama gibi, depresyon belirtileri yaşıyorsanız, sizin detoks yapma zamanınız gelmiştir.” Diyor. Okuyucularımıza da şu önerilerde bulunuyor; “Öncelikle yeme içme alışkanlıklarını ve yaşam biçimlerini değiştirmeliler. SPA, Wellness, masaj,meditasyon, spor yaparak ve kan tahlillerini yaptırıp akapunktura başlamalıdırlar. 6 ay veya yılda bir kez yapılacak bu tedavi esnasında, iki günlük detoks diyeti ile ruhsal ve bedensel arınma sağlanır. Bağırsaklarımız, duygusal beynimizdir. Vücut serotoninin %80’i bağırsaklarda oluşur.
Bu nedenle asid baz dengesini düzenlemek, toksinleri uzaklaştırmak gerekir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek, bazı bitkisel ilaçları ve vitamin desteklerini de kişinin ihtiyaçlarını göz önüne alarak uygulanabilinir. Lavmanla barsakları yıkamak büyük tehlikedir.”

Haberin Devamı

‘Pilates’in Kralı’ dediler rüzgarı İzmir’e yetmedi

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü İngiliz Pilates uzmanı Michael King İzmir’e geldi. Swıssotel Grand Efes’e, benimde keyifle gittiğim Amrita Spa&Wellness’de 7-9 ve 13-15 Aralık tarihlerinde kurs verecekti. Fakat kralın rüzgarı yetmedi. Katılım hayal kırıklığı yarattı. 12 kişi toplandı. Kurs iki yerine teke düştü. Bu arada Mıchael King, Madonna, Russel Crowe ve Kylie Minogue’nin eğitmeni olarak tanıtıldı. King Madonno sakatlandığı sırada çok kısa bir süre ona eğitmenlik yaptı. Madonna’nın eğitmeni Tracy Anderson. Anderson Gwyneth Paltrow’nda personel traineri. Bilinsin istedim.

Ana kuzusu Efe

Ayşe Erbulak çok eski arkadaşım. Rahmetli babası Altan Erbulak’a da, yıllarca ‘ağabey’ dedim. O nedenle, hayatımda, ‘Kavak Yelleri’ni hiç izlemesem de, dedesi ve annesinden ötürü, Dağhan Külegeç’in bende yeri farklıdır. Geçtiğimiz günlerde Ayşe, Dağhan ve ‘dayı’ dediği, uluslar arası koreograf, dostum Uğurkan Erez ile İzmir’e geldiler. Akşam yemeğinde beraber olduk. Kavak Yelleri’nde o sinirli, yönetmeni Jale İncekara’ya sandalye fırlatan Dağhan, tam bir anne kuzusu. Bu arada Uğurkan ile yeni bir TV programı yapacak olan annesine bol öneri getiriyor. Yakında Vedat Özdemiroğlu’ nun sahnesinde, yine ilk kez stand-up yapacak olan Ayşe’ye, en büyük esprileri de Dağhan patlatıyor.
Kısacası Efe, yani Dağhan tam bir ana kuzusu kızlar...

Haberin Devamı

Her yer kömür kokuyor

İzmir’de kirlendi. Oturduğum yerde 22. kattan körfezi net göremiyorum artık. Akşamları dışarıda zor nefes alıyorum. Yalnız ben mi özellikle varoş bölgelerinde durum daha vahim. Hava kirliliği artmış durumda. Çevresel sorunlar bu kirliliği daha da artırıyor. Bakalım, faytonların atların, körfezden gelen sidik, b.. kokularından sonra yöneticiler kömür kokusu için ne diyecekler... Ah ah! Güzel İzmir’im... Doğruyu söyleyeni de, yazanı da ne yazık ki ipe çekiyorlar...

Yazarın Tüm Yazıları