Günay: Şükürler olsun estetiğin farkına vardık

Güncelleme Tarihi:

Günay: Şükürler olsun estetiğin farkına vardık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2010 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Son zamanlarda yeniden sadece statiği değil estetiği de göz önüne alan çok güzel yapılar Türkiye sathında olmaya başladı. Gelenekle geleceği barıştıran özgün yapılar ortaya çıkmaya başladı” dedi.

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) 9. Mimarlık Ödülleri, Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Mimarlara ödülünü veren Kültür ve Turizm Bakanı Günay, yaptığı konuşmada, Türkiye topraklarında bütün dünya için anıtsal anlamlar ve değerler taşıyan çok özgün yapılar olduğunu söyledi. Topraklarımızda insanlığın çok özel anıtları olduğunu ifade eden Günay, şunları kaydetti:

Yürekten alkışlıyorum

“Ama arada galiba bir fetret devri yaşamışız. O eski anıtsal yapılardan sonra, arada yaşadığımız dönemde bu şehirler ve bu şehirlerdeki estetik yoksunu yapılar nereden, kimin imzasıyla, hangi kararlarla ve hangi iradeyle ortaya çıktı diye çok sorguladım. Şimdi şükürler olsun, son zamanlarda yeniden sadece statiği değil estetiği de göz önüne alan çok güzel yapılar Türkiye sathında olmaya başladı. Gelenekle geleceği barıştıran özgün yapılar ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan ikisi Noterler Birliği Merkezi ile Cern Modern. Bu yeni çalışmaları ben de yürekten alkışlıyorum ve ülkemizde bunların çoğalmasını bütün kalbimle diliyorum.”

Cer Modern’e tasarım ödülü

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünal ile TSMD Ödül Kurulu üyesi İlhan Kural’ın konuşmalarının ardından, ödül törenine geçildi. TSMD’nin “Basın Yayın” ödülüne İz TV ile Arkitera Mimarlık Merkezi layık görüldü. Kurumların temsilcileri, ödüllerini Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın elinden aldı.
Fotoğrafçı Cemal Emdem’e de “Mimariye Katkı” ödülü, mimar Ünal Tümer tarafından verildi. “Proje Yönetim Ödülü”ne ise Türkiye Noterler Birliği layık görüldü. “Tasarım Ödülü”nün sahibi, Cer Modern Sanatlar Merkezi projesi ile Semra Uygur ve Özcan Uygur, Türkiye Noterler Birliği Merkezi Projesi ile Selim Velioğlu, Umut İyigün, Orkun Özüer ve Murat Aksu ödül aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!