Küçük önlemlerle balayı günleri

Güncelleme Tarihi:

Küçük önlemlerle balayı günleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2010 00:00

“Aile Danışmanlığı” eğitimlerine başlayan CİSED’in başkanı Dr. Cem Keçe, evliliklerde küçük önlemlerle, balayı günlerine dönülebileceğini belirtirken, bazı önerilerde bulundu.

YENİ yılla birlikte, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarına “Evlilik Terapisi” ile “Aile Danışmanlığı” eğitimlerine başlayacak olan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, evliliği monotonlaşmaya doğru giden çiftlere hayat kurtaracak önerilerde bulundu.

Evlenene kadar hiçbir problem yaşamayan çiftlerin evlendikten sonra mutsuzluklarının, tartışmalarının ve anlaşmazlıklarının kaynağını evlilik kurumuna yüklediklerine dikkat çeken Keçe, şöyle devame etti:

Tabuları yıkın

“Cinsellik insan doğasının bir parçası olmasına rağmen, cinsellikle ilgili tabular günümüzde hala varlığını sürdürmeye devam ediyor. Yaptığımız bir araştırmaya göre evli olan çiftlerin yüzde 75’inden fazlası evlilik ve cinsel sorunlarını eşleriyle konuşmaktan kaçınıyor ve bir evlilik terapistine veya bir cinsel terapiste başvurmak için yıllarca bekliyorlar. Bu nedenle CİSED olarak ‘çözümü eşinizle birlikte arayın’ diyoruz.

Birbirinizi keşfedin

Sağlıklı ve mutlu evliliğin sırlarından biri eşlerin her gün birbirlerini yeniden keşfetmeleri ve baştan çıkarmalarıdır. Bunun için evde kendilerine özen göstermeleri, eşlerini kimseyle kıyaslamamaları, ortak ilgi alanları için fırsat yaratmaları, eleştiriden uzak durmaları, hatta eşlerinin olumlu yönlerini bulup çıkartmaları, eşlerine iltifat etmeleri veya ona küçük sürprizler hazırlamaları gerekir. Ayrıca çiftlerin sağlıklı, anlamlı ve yaşamı zenginleştirici bir ilişki kurabilmeleri için, öncelikle birbirlerine oldukları gibi olma izni vermeleri ve birbirlerini değiştirme veya suçlama oyununu oynamamaları gerekir.

Mutluluğu tekrar kazanın

Yani çiftler eşlerini olmalarını istedikleri gibi değil, gerçekten oldukları gibi görmelidirler. Aşkı öldüren evlilik değil, kişilerin kendileridir. Bu yüzden çiftler son bir yıllarını gözden geçirip yaptıkları yanlışları tespit ettiklerinde, kendilerini değiştirmeye çalıştıklarında, yaptıkları yanlışların önüne geçip ve küçük önlemler alarak o güzel günleri geri getirmeye çalıştıklarında kaybettikleri mutluluğu tekrar geri kazanabiliyorlar.

Danışma merkezleri kapatılıyor

SAĞLIK Bakanlığı’nın hazırladığı bir genelgeyle özel Psikolojik Danışma Merkezleri’nin kapatılmasıyla psikologlar ve psikolojik danışmanlar için tek yasal çalışma alanının SHÇEK’e bağlı ‘Aile Danışma Merkezleri’ olduğuna dikkat çeken Dr. “Bu nedenle Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği olarak 120 saatlik ‘Aile Danışmanlığı Eğitimi’ açtık. Böylece ruh sağlığı alanında meydana gelen bir boşluğu doldurmayı hedefledik. 22 Ocak 2011’de başlayacak ve 6 ay sürecek eğitim için kayıtlarımız başladı, Aile Danışma Merkezi açmayı düşünen ve ‘Aile Danışmanlığı Eğitimi’ almak isteyen ruh sağlığı profesyonelleri www.cised.org.tr adresinden detaylı bilgi alabilecekler” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!