Mini Tariş zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Mini Tariş zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2010 00:00

Tariş, İTO ve Borsa’nın ödül töreni için İzmir’e gelen Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e 90 sayfalık rapor sundu, birlik borçları konusunda görüşme sözü aldı.

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) ve Ticaret Borsası’nın (İTB) ödül törenlerine katılmak için İzmir’e gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TARİŞ yöneticilerine de görüşme sözü verdi.

Gündem borçlar

Ancak, İTB Meclis Salonu’nda yapılan tören esnasında Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar ve İncir Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Karazor ile kısa bir görüşme yaptı.
Birlik borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Ergün, “Birliklerin durumunu yakından takip ediyoruz. Torba yasada Destekleme İstikrar Fonu (DFİF) borçlarının affı ile ilgili düzenleme getirmek istedik. Ancak, birlikler düzenlemenin ayrı olması gerektiği yönünde görüş belirtti” bilgisini verdi. Ergün, 800 bin üreticiyi temsil eden 17 birliğin toplam 2 milyar lirayı bulan borçları için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Pamuk dosyası

Haberin Devamı

Mini zirvede Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar da, geçtiğimiz günlerde pamuk üreticisi bölgelerin 123 milletvekiline ilettikleri sorun ve çözüm önerileri bulunan 90 sayfalık raporu Bakan Ergün’e verdi. Azbazdar, “Raporda kooperatiflerin sağlam bir finansal yapıya kavuşması için DFİF borçlarının terkini ya da yeniden yapılandırılması ile ilgili görüş ve düşünceler yer alıyor” dedi.

HEDEF İTALYA

Üzüm Birliği Başkanı Türker, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, arz fazlası bulunun üzümde limanı, havalimanı, lojistik merkezi olmayan Alaşehir’den 180 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını aktardığını belirterek, “Hedefimizin İtalya olduğunu söyledim. İtalya bugün, sadece 800 milyon dolarlık yaş üzüm ihracatı yapıyor. Ancak bu hedefe tek başımıza ulaşmamız mümkün değil. Devletimizin desteği ile bu mümkün olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!