IAAF'a 'şantiyeden naklen yayın' hizmeti

Güncelleme Tarihi:

IAAFa şantiyeden naklen yayın hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 11:22

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile ilgili İstanbul'daki salon değişikliği nedeniyle Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) yetkililerinin, yeni tesis inşaatının yetişmeyeceği yönündeki tedirginliğini azaltmak amacıyla spor teşkilatı IAAF'a “şantiyeden naklen yayın” sağlayacak.

IAAF yetkilileri, eylül ayı sonunda İstanbul'da gerçekleştirdikleri incelemeler sonunda bir basın toplantısı düzenleyerek, şampiyonanın başlamasına 18 ay gibi kısa bir süre kalmasının ve henüz spor salonunun bulunmamasının kendilerini endişelendirdiğini açıklamışlardı. Yetkililer, şampiyonanın önce Sinan Erdem'de yapılacağının taahhüt edilmesine karşın, daha sonra yeni bir salon yapımının gündeme geldiğini, organizasyonun Türkiye'ye verildiği 2007'den bu yana somut bir adım atılamamasının sıkıntı yarattığını dile getirmişlerdi.

-İNŞAATA KAMERALI GÖZETİM ÖNERİSİ-

Spor teşkilatı, İstanbul'da incelemelerde bulunan IAAF yetkililerine, salon inşaatında her hangi bir gecikmenin yaşanmayacağına dair devlet garantisi verirken, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, endişelerin giderilmesi amacıyla uluslararası federasyona bir öneri getirdi.

Genel Müdür Akgül'ün, Sinan Erdem Spor Salonu'nu yanındaki arazide devam eden yeni salon inşaatının kamera sistemiyle canlı olarak izlenebileceği önerisi, IAAF yetkililerince olumlu karşılandı. IAAF yetkilileri, Akgül'ün bu önerisinin, uluslararası federasyonun resmi internet sayfasında da bir haber olarak duyurulabileceğini ifade etti.

Yunus Akgül'ün bir an önce uygulanması için talimat verdiği “kameralı gözetim” sistemiyle inşaat alanındaki çalışmalar, hem spor teşkilatı hem de IAAF tarafından 24 saat canlı olarak internet aracılığıyla izlenebilecek.

Türkiye, IAAF yetkililerine, salon inşaatının 30 Eylül 2011 tarihinde tamamlanacağını taahhüt etmişti. İnşaatı süren salonun önünde bulunan yüklenici firma tabelasında ise proje bitim tarihi olarak 15 Ağustos 2011 tarihi bulunuyor.

-AYNI UYGULAMA ANKARA'DA DA YAPILMIŞ-

Genel Müdür Yunus Akgül'ün kameralı gözetim önerisinin, daha önce Ankara Spor Salonu'nun inşaat aşamasında da uygulandığı öğrenildi.

Dünya Basketbol Şampiyonası finalleri öncesi 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Ankara'daki spor salonu inşaatının, şantiye alanının hemen yanında bulunan Türk Hava Kurumu Paraşüt Kulesi'ne yerleştirilen bir kamerayla 24 saat canlı olarak FIBA tarafından izlendiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!