AK Partili Milletvekili bakanın ihracını istedi

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Milletvekili bakanın ihracını istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 00:00

AK Parti’nin görme engelli İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, ayrımcılığa uğratacak mevzuat oluşturma teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in partiden ihracını istedi. Ayva ihraç için dün AK Parti Genel Sekreterliği’ne başvurdu. İhracı istenen Bakan Dinçer bugün Ayva'ya yanıt verdi: Bunların hepsi nazlanmadan ibaret.

Haberin Devamı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki torba kanun tasarısında 8,5 milyon kişiyi dolaylı etkileyecek engelliler ilgili yapılacak düzenlemeye tepki gösteren Ayva, Dinçer’le ilgili ihraç istemini şöyle gerekçelendirdi: “İcra ettiği bakanlık vazifesinin etkileme imkanını da kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin özürlü vatandaşlarını dışlayacak, ayrımcılığa uğratacak mevzuat oluşturma teşebbüsünde bulunmak suretiyle partinin programına, insan hakları ve hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmış, bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmuştur.” Bu girişim üzerine AK Parti Grup Başkanvekilleri dün Ayva ile görüştü.

BAKAN DİNÇER: NAZLANMADAN İBARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ayva'nın tepkisini “Lokman bizim kardeşimizdir. Bunların hepsi birbirimize nazlanmadan ibarettir” şeklinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

“Çalışma Hayatının Kalitesinin Arttırılması ve Sosyal Güvenlik Sisteminin İyileştirilmesine Yönelik Protokol”, Ömer Dinçer ile Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda imzalandı.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dinçer, bir gazetecinin “Torba Yasada engellilerle ilgili bir düzenlemeye yer verdiniz. Sayın Lokman Ayva sizin ihracınızı istedi. Buna ilişkin değerlendirmeniz nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Engellilerle ilgili torba yasadaki düzenleme, engellilerin istihdam edilmesiyle ilgili daha esnek ve fırsat tanıyan bir yapıya ulaşma çalışmasıdır. Maalesef bizim engellilerle ilgili aldığımız tedbirler ülkemizdeki bütün engellilerin çalışma hayatına veya tüm toplum hayatına katılmasına kafi gelmiyor. Bizim bir şekilde engellilerimizin hem bir tarafıyla meslek kazanmalarına, öbür tarafıyla çalışma hayatına katılmalarını mümkün hale getirecek ve toplum hayatının içerisinde günlük olarak aktif bir şekilde katılmalarını sağlayacak düzenlemeleri ve tedbirleri hayata geçirmemiz gerekiyor.
Torba Yasada gündeme getirdiğimiz mesele Ulusal İstihdam Stratejisi Platformunda bu ülkenin bütün bilim adamlarının, uzmanlarının ve teknisyenlerinin bununla ilgili çözüm önerilerinden bir tanesidir. Bu açıdan bakıldığında biz bu düzenlemeyle hem işletmeleri özürlü çalıştırma konusundaki sıkıntılardan kurtaracağız hem de özürlülerimize daha fazla iş yaratma kapasitesine ulaşacağız. Ben bu düzenlemenin çok iyi olacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımız muhtemelen kanundaki düzenlemenin içeriğiyle alakalı çok ayrıntılı bilgi sahibi olmadılar. Onlar bilgi sahibi oldukça yapılan çalışmanın etkinliğini fark edecekler diye bekliyorum. Çünkü dün bana Özürlüler ve Sakatlar Konfederasyonu ile ilgili temsilciler geldi. Yaptığımız düzenlemeyi paylaştığımda memnuniyetlerini ifade edip ayrıldılar. Muhtemelen yapılan düzenlemenin içeriği fark edildikçe ilgili tarafların desteğini alacağız diye bekliyorum.”

Haberin Devamı

Dinçer, “Sayın Lokman Ayva'nın bu kadar itiraz etmesinin, nedeni nedir?” sorusuna, “Lokman bizim kardeşimizdir. Bu soruyu ona sorun. Muhtemelen duygusal bazı şeyler olabilir ama onu Lokman'a sorun lütfen. Bunların hepsi birbirimize nazlanmadan ibaret şeylerdir” dedi.

“Sayın Ayva ile bir araya geldiniz mi?” şeklindeki soruya da Dinçer, “Hayır. Daha önceden telefonla konuşmuştum” cevabını verdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!