Belediye vitrin mankenlerini müstehcen buldu

Güncelleme Tarihi:

Belediye vitrin mankenlerini müstehcen buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 15:03

Sivas'taki bir giyim mağazası yaz sonu kıyafetlerini satmak için vitrindeki cansız mankenlerin üzerindeki pantolonları diz kapaklarına kadar indirdi. Durumu müstehcen bulan belediye zabıtasının uyarısı üzerine ‘Küresel indirim’ yazısı bulunan vitrin değiştirildi.

Haberin Devamı

İŞTE MÜSTEHCEN BULUNAN CANSIZ MANKENLER / Foto Galeri

Kent merkezinde İnönü Bulvarı üzerinde bulunan bir giyim mağazası yaz sonu ürünlerini indirimli satmak için Ağustos ayı başlarında kampanya yaptı. Mağaza vitrininde bulunan cansız mankenlerinin üzerine sadece pantolon giydirerek üzerlerine, ‘Şimdi indirim zamanı’ ve ‘Küresel indirim’ yazıları astı. Cansız mankenlerin üzerlerine giydirilen pantolonları diz kapaklarına kadar indirdi.

Durumu müstehcen bulan Sivas Belediyesi zabıta ekipleri, işyerine uyarıda bulunarak vitrinin normale döndürülmesini istedi. İşletme sahibi karşı çıkınca, ekipler belediye meclisinin 6 Ağustos 2005 yılında almış olduğu karar çerçevesinde vitrinin ‘Genel ahlak kuralarına aykırı' olduğu iddiasıyla tutanak tutarken, kaldırılmaması durumunda para cezası uygulanacağını tebliğ etti.

Haberin Devamı

İşyeri sahibi bunun üzerine mankenleri giydirdi, Mağaza Müdürü Eren Mert, başlattıkları kampanyaya müşterilerin dikkatini çekmek istediklerini, bunun için ‘Küresel indirim’, ‘Şimdi indirim zamanı’ yazıları yazıp mankenlerin pantalonlarını diz kapaklarına kadar indirdiklerini anlatırken, şöyle dedi:
“Vitrin bir kaç hafta durduktan sonra zabıta ekipleri dükkana geldi. ‘Bunları kaldırmazsanız para cezası uygulayacağız’ dediler. 3 gün sonra gelerek tutanak tuttular. Bunun üzerine mankenleri kaldırmak zorunda kaldık. Çünkü zabıta ekipleri vitrindeki mankenlerin cinsel içerikli görüntüler, pornografik figürler ve çocukların gelişimi için yanlış olacağını iddia etti. Ama bizim vitrinin önünde gelip hatıra fotoğrafı çektirenler bile vardı. Vitrinimize çok büyük ilgi vardı. Biraz değişiklik yapalım dedik. Olmadı. Ama şimdi daha değişik bir yol bulup onu yapmayı düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!