Sevgilisini taksitle tuttuğu kiralık katile öldürttü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Sevgilisini taksitle tuttuğu kiralık katile öldürttü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 12:50

Konya'da bir kişinin, fuhuş yaptığını ileri sürdüğü sevgilisini taksitle 30 bin liraya tuttuğu kiralık katille öldürttüğü iddia edildi. Merkez Meram ilçesi Şeyh Sadrettin Mahallesi Sadrettin Konevi Sokak'ta Ayşe Yıldırım'ın (33), 5 gün önce silahla ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı Konya Numune Hastanesinde yaşamını yitirmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturma kapsamında, olay yerinde bulunan suç aleti silahı ile kaçan şüphelileri yakalamak için genç kadını tanıyan yaklaşık 30 kişiyle görüştü.

Yıldırım'ın 9 yıl önce imam nikahıyla birlikte yaşadığı, 2 yıl önce ayrıldıktan sonra görüşmeye devam ettiği Tuncay K'ya (31) ulaşmaya çalıştı. Polis aynı zamanda kendisini taksici olarak tanıtan ve genç kadınla son günlerde yakınlaşan Gökhan E'nin de peşine düştü. Polis, Tuncay K. ve Gökhan E'nin (21) kent dışına çıktığı belirledi.

Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, düzenlenen eş zamanlı operasyonla Gökhan E'yi Antalya'da, Tuncay K'yı da İstanbul'da yakaladı.

Gözaltına alınan ve suçlarını itiraf eder zanlılar, Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildiler.

Gazetecilerin, sağlık kontrolünden çıkışında “neden yaptınız?” şeklindeki sorusuna Gökhan E, “Baskıyla, zorla” diye cevap verdi. Diğer zanlı Tuncay K. ise sorular karşısında sessiz kaldı.

TAKSİTLE KİRALIK KATİL TUTMUŞ

Tuncay K'nın ifadesinde, iki yıl önce ayrıldığı sevgilisi Ayşe Yıldırım ile fuhuş yaptığı gerekçesiyle sürekli tartıştığını söylediği ve fuhuş yapmaktan vazgeçirebilmek için aileleri de devreye soktuğu, ancak başarılı olamayınca aylardır kafasında tasarladığı cinayeti gerçekleştirebilmek için kiralık katil arayışı içine girdiğini, olaydan 3 hafta önce de tanıştığı Gökhan E. ile sevgilisini öldürmesi için taksitle 30 bin liraya anlaştığı ve 200 lirasını da peşin verdiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Gökhan E'nin de kendini taksici olarak tanıtarak genç kadınla yakınlaştığı ve bir süre sonra da olayı gerçekleştirdiği belirlendiği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!