Mardan Palace Hotel'in elektriği, borç yüzünden kesildi

Güncelleme Tarihi:

Mardan Palace Hotelin elektriği, borç yüzünden kesildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 12:18

DÜNYANIN en lüks oteli seçilen ve Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara yaptırılan Antalya'daki Mardan Palace Hotel'in elektrikleri 3 milyon 735 bin borç nedeniyle kesildi. Açılışında Sharon Stone, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi yıldızları ağırlayan Mardan Palace Hotel'in elektriği jeneratörlerle karşılanmaya başlandı. Mardan Palace Hotel Genel Müdürü Cumhur Özen, problemin en kısa zamanda çözüleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Antalya'nın Kundu bölgesinde Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen ve bu yıl ‘Turizmin Oscarları’ olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010'da ‘Dünyanın En Lüks Oteli’ seçilen Mardan Palace, elektrik borçları yüzünden karanlıkta kaldı.

İşte En lüks Otel Mardan Palace / Galeri

MARDAN PALACE BÖYLE AÇILMIŞTI /WEB TV

180 bin metrekarelik alanda konumlanan ve yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace Otel’in elektrikleri, 3 milyon 735 bin 540 TL’lik borç ödenmediği için Antalya Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) tarafından kesildi. Açılışında, Hollywood yıldızları Sharon Stone, Mariah Carey, Monica Bellucci ve Paris Hilton gibi yıldızları ağırlayan otelde elektrik ihtiyacı jeneratörlerle gideriliyor.

Haberin Devamı

‘TAKSİTLENDİRMEYE GİDERİZ’

AKEDAŞ Müdürü Ahmet Hamdi Soylu, 1 milyon 600 bin aboneye sahip olduklarını ve bazı müşterilerinin zaman zaman ödeme güçlükleri çekebileceğini belirterek şunları söyledi:

“O çerçevede değerlendirilecek bir hadise. O firma da Türkiye'ye yatırım yapmış, çivi çakmış, el üstünde tutulması gerekir. Türkiye adına değerlendirilmeli, Rusya yerine Türkiye'ye yapmış ve inşaatı canlandırmış, değişik kesimlere katma değer sağlamış. Elektrikleri vardır ama bizim elektriğimiz değil, kendi elektriği vardır. Müşterilerimize talep ettikleri takdirde taksitlendirmeye gidiyoruz. Bu aralarda çok elekrik kesiyoruz. Otellerimizden sıkıntı çekenler var. Bunlar olabilen şeyler, makul görülmesi lazım.”

ÖDENMEZSE İCRA GÖNDERİLECEK

Aylık elektrik gideri 400- 500 bin TL civarında olan Mardan Palace, daha önce AKEDAŞ ile 1.5 milyon TL'lik borç için taksitlendirmeye gitti ve 100 bin lirasını ödedi. Otel Eylül ayında 504 bin, Ekim ayında 897 bin, Kasım ayında 566 bin ve Aralık ayında da 406 bin TL’lik elektrik faturalarını ödemedi. Bunlarla birlikte otelin toplam elektrik borcu faiziyle birlikte 3 milyon 735 bin 540 TL’ye yükseldi ve üç gün önce otelin elektrikleri kesildi. Elektrik kesintisinin ardından tesisteki jeneratörler devreye sokuldu. AKEDAŞ’ın, borcun ödenmesi için otel yönetimine 3 hafta süre verdiği ve bu süre sonunda ödeme yapılmazsa otele icra gönderileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

‘EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜLECEK’

AKEDAŞ tarafından elektriklerinin kesildiğini doğrulayan Mardan Palace Hotel Genel Müdürü Cumhur Özen, şu an jeneratörlerle elektriğin sağlandığını belirtti. İçerideki misafirlerinin de herhangi bir rahatsızlık yaşamadığını belirten Cumhur Özen, şunları söyledi;

“Bu herkesin başına gelebilecek bir olay. Normal bir vatandaşın da elektrik borcu olduğu zaman kesiliyor. Belediyelerin de kesilebiliyor. Tabii kamuya mal olmuş, büyük bir açılışla sesini duyurmuş olan Mardan Palace’da böyle bir olay olduğu zaman insanların dikkatini çekmesi gayet doğal. Fakat biz hiç kimseden yardım almadan böyle büyük bir yatırımı Türkiye’ye yaptık. Bunu hiç kimsenin unutmaması gerekiyor, bunlar ufak tefek problemler. En kısa zamanda çözülecektir. Geçen yıl ödenmiş elektrik faturası tutarımızın 7.7 milyon TL olduğunu unutmamak gerekiyor. Hiç kimse bugüne kadar elektrik gideri 7.7 milyon TL olan Mardan Palace’ı haber yapmamıştır, fakat böyle bir durumda yanlı bir haber oluşmuştur. Bunlar kısa süreli olumsuzluklar. Biz ekip olarak, tüm arkadaşlarım, şirket sahibimizle beraber buraya inanıyor ve güveniyoruz. Çalışmalarımız da devam edecek. Kış döneminde tabi ki açık kalacağız. Zaten kış döneminde açık kaldığımızdan dolayı ortaya çıkmış bir boşluktur. Bunu da en kısa zamanda halledeceğiz. Biz 860 personeli burada tutmak için böyle bir duruma düşmüşsek bundan utanmıyoruz. 860 personeli buradan gönderip o elektrik borcunu rahatlıkla ödeyebilirdik. Bir sıkıntı yaratmaz. Yine sıkıntı yaratmayacak ve ödenecek. Fakat bir gecikme oluşmuştur. Bunu da en kısa zamanda halledeceğiz. İnsanların işsiz kalmasına böyle bir durumu tercih ettik. Bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

Haberin Devamı

MUHTEŞEM AÇILIŞTAN KARELER -Foto-galeri

MARIAH ANTALYA'DA ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI - Foto-galeri 

RICHARD GERE EŞİYLE BİRLİKTE GELDİ - Foto-galeri

SHARON STONE ANTALYA'DA-Foto-galeri

TOM JONES ANTALYA'DA- Foto-galeri

MONICA BELLUCCİ'YE ÖZEL KORUMA- Foto-galeri

OTELİN ÖZELLİKLERİ

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un sahibi olduğu AST 1989 Group'un, Türkiye'deki en önemli turizm yatırımı olan Mardan Palace Oteli, 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi.

Temeli 3.5 yıl önce atılan ve 23 Mayıs 2009'da hizmete açılan Mardan Palace, İstanbul Boğazı şeklinde tasarlanmış, 16 bin metrekarelik dünyanın en büyük otel açık yüzme havuzlarından birine sahip. Açık yüzme havuzunu çevreleyen Su Yolu'nda konukların ulaşımı, ‘Sultan Gondolları’ ile sağlanıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı şeklindeki havuzda, Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy ve Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor. Havuzun tam ortasında, Kızkulesi yer alıyor.

7 katlı ana binanın her katında, farklı bir ülkenin mutfağından örneklerin sunulduğu restoranlar ve cafe-bar’lar yer alıyor. Otelde, dünyaca ünlü Klafs şirketi tarafından tasarlanan 7 bin 500 metrekare büyüklüğündeki SPA hizmet veriyor.

1200 kişiye istihdam sağlayan otel, 4'ü kral dairesi 560 odası, ana restoranın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden örnekler sunan toplam 11 restoran ve 11 cafe barı, nadide şarapların bulunduğu Şarap Mahzeni, 1200 kişilik ve 800 kişilik iki büyük balo salonuyla dikkat çekiyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!