Yüzlerce kişi dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Yüzlerce kişi dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2010 17:22

BANKAMATİK dolandırıcıları bu kez İstanbul’un en kalabalık caddesini seçti. İstiklal Caddesi’ndeki bir bankaya ait para çekme makinesinin (ATM), kart yerleştirme kısmında ‘kart kopyalama’ düzeneği bulundu. Her gün yüz binlerce kişinin uğradığı cadde de yüzlerce kişi, dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Haberin Devamı

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan bir bankaya ait ATM’nin kart yuvasına yerleştirilmiş halde, kartların kopyalanmasını sağlayan cihaz bulundu. Düzenek, para çekmek için kartını ATM’ye yerleştiren bir kişinin kabloları fark etmesiyle ortaya çıktı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, her ihtimale karşı durumu bomba uzmanlarına bildirdi. ATM çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, ATM’ye kimseyi yaklaştırmadı. Kısa sürede olay yerine gelen bomba uzmanı, özel kıyafetini giyerek ATM’deki düzeneği inceledi. Dışarı sarkmış kabloları koparan bomba uzmanı, daha sonra kart girişinin hemen altına yerleştirilmiş elektronik cihazı da yerinden söktü. Bu sırada bazı kişiler de, toplanarak yaşanan olayı izledi.

Banka yetkililerine haber veren polis ekipleri, bankamatiği çeken güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis ekipleri, şimdi, bankamatiğe düzeneği yerleştiren dolandırıcıları arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!