Makaslar bile dondu

Güncelleme Tarihi:

Makaslar bile dondu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2010 00:00

Noel tatiline hazırlanan Avrupa kara teslim. Frankfurt Havaalanı’nda, Avrupa’yı saran kötü hava şartları nedeniyle 170 uçuş iptal edildi. 2 bin 500 kadar yolcu geceyi havaalanında geçirdi. Roma’da makaslar donduğu için tren seferleri yapılamadı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da kar yağışından olumsuz etkilenen Gatwick havaalanı kapandı. İngiliz havayolu şirketi British Airways de Heathrow havaalanından olan tüm uçuşları iptal etti. Yüzlerce yolcu yollarda mahsur kaldı.
Macaristan’da 5 ölü
Almanya’nın en işlek havaalanı Frankfurt Havaalanı’nda dün 170 uçuşun iptal edildiği açıklandı. Önceki gün ise 2 bin 500 kadar yolcu geceyi havaalanında geçirdi. Başkent Berlin’de de 100 uçuş iptal oldu. Son günlerde alçak hava basıncı Petra’nın etkisiyle kara teslim olan Almanya’da soğuk havalar hafta başına kadar etkisini sürdürecek.
Meteorolojiden verilen bilgiye göre, pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar özellikle ülkenin güney ve batı bölümlerinde sıfırın üstüne çıkacak. Ancak ülkenin doğu ve kuzey bölümleriyle Alpler’deki dondurucu soğuklar gitmeyecek. Polonya’da kara kış can almaya devam ediyor. Ülkede ölü sayısı 93’e yükseldi. Macaristan’da ise önceki günden itibaren etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle 5 kişi donarak öldü. Ülkede bazı uçak seferleri iptal edildi, tren seferleri de yapılamaz oldu.

Haberin Devamı

HAVAALANINDA ZORUNLU GECELEME

Londra, Frankfurt ve Berlin’de binlerce insan uçuşların iptal edilmesi nedeniyle geceyi havaalanlarında geçirdi.

Eve dönemeyen otelde kaldı

Kara kış İtalya’yı da esir aldı. Roma’da kar yaşamı felç ederken yoğun kar ve buzlanma sonucu otoyollar kapandı, makasların donması sonucu hızlı tren seferleri de yapılamadı, tuz dökme işlemi gecikince yollarda ardı ardına trafik kazaları yaşandı. Ülkenin kuzeyinde ise havalimanları kapanırken gece evlerine dönemeyenler otellere hücum etti. İtalya’da kara kışın gelecek hafta sonuna kadar süreceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!