BORYAD üyelerini Almanya kapısından çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

BORYAD üyelerini Almanya kapısından çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2010 15:26

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan ile beraberindeki üyeler, BORYAD'ın Avrupa Birliği (AB) Yatırımcılar Federasyonu üyeliğinin oylanacağı toplantıya katılmak için gittikleri Almanya'dan, vizelerinin 4 gün sonra başlayacağı gerekçesiyle havaalanından geri gönderildi. Türk büyükelçiliğinin girişimleri de herhangi bir sonuç vermedi.

Haberin Devamı

BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan, AB Yatırımcılar Federasyonu'nda fahri üye olarak yer aldıklarını ve yaptıkları başvuru sonucu, tam üye  olabilmeleri için Federasyonun AB üyesi olmayan ülkeleri üyeliğe kabul etmeyen tüzüğünü değiştirme kararı aldığını belirtti.

Kendilerinin de bu nedenle Almanya'nın Wiesbaden kentinde yapılacak toplantıya davet edildiklerini ve vizelerini alarak 5 Aralık 2010 tarihinde Türkiye'den Frankfurt havaalanına gittiklerini anlatan Bahçuvan, burada vizelerinin 9 Aralık'ta başladığı  gerekçesiyle polis tarafından durdurulduklarını kaydetti.

Türk Büyükelçiliğinin girişimlerinin de Alman bürokrasisini kıramadığını  dile getiren Bahçuvan, “5 saatlik bekleme süresinin ardından pasaport polisi bir  arkadaş, nezaketiyle ve bu olanlardan büyük üzüntü duyduğunu belirterek bizi  uçağa kadar getirdi ve ülkemize geri döndük” dedi.

Haberin Devamı

Bahçuvan, BORYAD'ın, katılamadıkları toplantıda, tüzük değişikliğiyle AB  Yatırımcılar Federasyonu'nun tam üyeliğine kabul edildiğini bildirerek, “Bizi  tam üyeliğe kabul eden tüm dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İnsanların  herhangi bir nedenle sınıflara ayrıldığı bir dünya yapısına karşı duran  herkese...” ifadesini kullandı.
       
“SİZ GELEMEZSENİZ BİZ GELİRİZ”
       
Aradan bir hafta geçmeden AB Yatırımcılar Federasyonu'ndan bir mektup  aldıklarını bildiren Bahçuvan, “(Siz gelemezseniz, biz geliriz, her sene  Brüksel'de yapılan genel kurulu bu sene İstanbul'da yapabiliriz isterseniz)  diyorlardı. Biz de bunu memnuniyetle kabul ettik. Bu sene genel kurulu ülkemizde  yapacağız” dedi.

Ali Bahçuvan, vize konusunda Türkiye'ye çıkarılan zorlukların, AB  Komisyonu ve AB Parlamentosu gündemine taşınacağını vurgulayarak, bu konuda tüm  sivil toplum kuruluşları aynı duyarlılığı gösterirse, vizesiz Avrupa'nın çok  yakında gerçekleşebileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!