FİSKOBİRLİK yeni yıla borçsuz girmeyi hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

FİSKOBİRLİK yeni yıla borçsuz girmeyi hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 14:29

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, TMO, üretici, SGK ve Maliye'ye toplam 67 milyon lira borçları olduğunu belirterek, “Trabzon'daki gayrimenkulümüzün satışını gerçekleştirdiğimiz takdirde, edineceğimiz diğer kaynaklarla birlikte yeni yıla borçsuz girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in yaşadığı ekonomik sorunların çözülmesi ve borçlarından kurtularak aktif hale gelmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Bu konuda ellerindeki imkanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Bayraktar, “Entegre Fındık İşleme Tesisleri A.Ş'deki (EFİT) arazimizin bir bölümünü 15 milyon liraya Giresun Üniversitesi'ne satışını gerçekleştirdik. Bununla bir nefes aldık” diye konuştu.TMO, üretici, SGK ve Maliye'ye toplam 67 milyon lira borçları olduğuna işaret eden Bayraktar, şunları söyledi:

“Trabzon'daki gayrimenkulümüzün satışını gerçekleştirdiğimiz takdirde, edineceğimiz diğer kaynaklarla birlikte yeni yıla borçsuz girmeyi hedefliyoruz. Bunun için Trabzon'daki satışın gerçekleşmesi çok önemli. Genel kurulda buradaki gayrimenkulün bedelini 44 milyon lira belirlemiştik. Ancak buraya talip olan Karadeniz Teknik Üniversitesi 33 milyon lira fiyat verdi. Biz anlaşmadan yanayız. Burayı ancak mahkemenin belirleyeceği fiyat üzerinden üniversiteye satabiliriz. Bu konuda tüm hükümet yetkililerden gereken desteği alıyoruz. İnşallah bu satış yeni yıla kalmadan gerçekleşir.”

Üzerinde önemle durdukları bu satış Birliğin önünü açacağını vurgulayan Bayraktar, “Bununla birlikte TMO'ya olan borcumuzu ödeyeceğiz ve oradan alacağımız 30 bin ton fındığı işleyerek satacağız. İnşallah yeni yıla yeni ümitlerle gireceğiz. Böylece FİSKOBİRLİK'in fındıkta bir marka ve büyük bir güç olduğunu herkese göstereceğiz” dedi.Bayraktar, bu konuda oldukça ümitli olduklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!