Furkan'ın babası Clinton'dan randevu istedi

Güncelleme Tarihi:

Furkanın babası Clintondan randevu istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2010 11:26

‘MAVİ Marmara' gemisinde İsrail askerlerince öldürülen 9 kişiden 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari bilimler Fakültesi'ndeki öğretim üyesi babası, Yrd.Doç. Dr. Ahmet Doğan, ABD vatandaşı olan oğlu için ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a, avukatı aracılığıyla 2 sayfalık İngilizce mektup gönderip randevu istedi.

Baba Doğan, “Para- pul değil, hukuk peşindeyiz. İsrail'in cezalandırılmasını istiyoruz. İsrail, Filistin'e uyguladığı ambargoyu kaldırır, kapıyı açarsa, maddi tazminat isteğimizden vazgeçeriz. Zaten ödeyecekleri tazminatı da Filistin'e bağışlayacağız. Hükümet tarafında son günlerde yumuşama görüyorum” dedi.

Erciyes Üniversitesi ögretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet Doğan, Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi son sınıf ögrencisi oğlu Furkan'ın ABD vatandaşı olduğunu ancak, şu ana kadar ABD'ye yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarını, bunun üzerine İstanbul'daki Elmadağ Hukuk Bürosu aracılığıyla Hillary Clinton'a 2 sayfalık İngilizce mektup gönderdiğini söyledi. Ahmet Doğan, şöyle dedi:

“Furkan'ın şehadetinden sonra, ABD'nin bize herhangi bir dönüş, bilgilendirme ya da bilgi isteği olmadı. ABD'nin, oğlum kendi vatandaşları olduğu için soruşturma açması gerekirdi. Hala soruşturma açılmadığını ve bekletildiğini biliyorum. Hillary Clinton da mektup yazarak soruşturmanın hangi aşamada olduğu ya da neden soruşturma açılmadığı yönünde, hukuki süreçle ilgili ‘Neden görevler ihmal ediliyor, yapılmıyor. Furkan'ın ölümüyle neden ilgilenmiyorsunuz’ bunu öğrenmek istediğimizi yazdık. Bunun için randevu talep ettik. Ama, henüz cevap alamadık. Avukatlarımız önümüzdeki hafta ABD'ye gidecek. Hangi tür davalar açılacağı yönünde oradaki avukatlarımızla görüşecekler. Görüşebilirlerse benim adıma Clinton'la da görüşecekler. Yoksa daha sonra ben, yüz yüze görüşmek istiyorum.”

TAZMİNAT VERİLİRSE BAĞIŞLAYACAĞIZ”

Son günlerde Türkiye'de hükümetin İsrail ile yaptığı görüşmelerin parasal yöne dönüştüğüne dair rahatsızlığı olduğunu, tazminat almaları halinde bunu Filistin'e bağışlayacaklarını belirten Ahmet Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye- İsrail ilişkilerinin geliştirilmesi açısından bir takım görüşmeler yapılıyor. Bir yandan da basında; özür, üzgünlük, tazminat, 100 bin dolar tazminat gibi spekülatif haberler dolaşıyor. İsrail'de de özür ve tazminatla ilgili muhalefet var. Acımızı hafifletmek, jest yapmak istiyorlarsa ambargoyu kaldırsınlar. Ama arkasından, işlenen suçu kabul etmelerini, özür dilemelerini ve tabii ki canlarını yakacak miktarda tazminat istiyoruz. O tazminatı kendimiz için istemiyoruz. Sonuçta onu gerekli yerlere harcayacağız. Cezanın bir parçası olarak canlarını yakacak bir tazminat ödenmesini bekliyoruz. Çocuklarımız o yolda şehit oldukları için tazminat kazanılırsa Gazze'deki çocuklar, insanlar için harcanabilir. Başka hayır işlerinde kullanmak isteyenler de olabilir. Paranın konuşulması bizi rahatsız ediyor. Aslında para miktarının bile konuşulmaması gerek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!