Seçilseydim tutuklanmazdım

Güncelleme Tarihi:

Seçilseydim tutuklanmazdım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2010 00:00

Seçimi kaybettikten sonra hakkında soruşturma başlatılan ve sekiz ay önce tutuklanan Etimesgut eski Belediye Başkanı Yılmaz serbest bırakılmasının ardından ilk kez Ankara Hürriyet’e konuştu.

ETİMESGUT’ta 29 Mart 2009 yılındaki yerel seçimleri kaybetmesinin ardından hakkında çeşitli iddialarla soruşturma başlatılan ve bu yılın nisan ayında tutuklanan AKP’li eski başkan Serhat Kemal Yılmaz, pazartesi günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından ilk kez Ankara Hürriyet’e konuşan Yılmaz, önemli bir iddia da ortaya attı. Yılmaz, “Bir kez daha başkan seçilmiş olsaydınız, İçişleri Bakanlığı hakkınızda soruşturma izni verir miydi?” sorusunu şöyle yanıtladı:

Kimse haketmedi

“Aslında iddiaların bir çoğunda soruşturma izni yok, bazılarında var. Bakanlığın doğrudan vermiş olduğu soruşturma izni yok. Kısmen soruşturma izni var. Bence olmazdı. Çünkü o zaman, oturur bunların niye olduğunu, nasıl olduğunu, nasıl yapıldığını tek tek izah etme imkanımız olurdu. Sonuçta da görev başında bunları kurmuş, bunları yasal prosedür içerisinde müdürler de görevden alınınca ortaya böyle hoş olmayan kimsenin hak etmediği bir durum ortaya çıkmış oldu.”
“Göreve geldiğinde Etimesgut’un içler acısı halde olduğunu” savunan Yılmaz, şöyle devam etti:

15 büyük problem vardı

“1990 yılından 2004 yılına kadar, Etimesgut Belediyesi’nin üretmiş olduğu 15 tane büyük problem vardı. Bunlar arasında yarım kalan inşaatlar, kooperatiflerle çözümlenmeyen davalar, 35 milyon borç gibi büyük sorunlarla karşı karşıyaydık. Bunları çözmek için uğraştık. Bu süreçte de izah edemeyeceğimiz hiçbir iş yapmadık. Yargı karşısında da bunları tek tek anlattık.

Belediyenin zarara uğratıldığı iddiaları var. Bunlardan biri, 1995 yılında temeller atılmış 2000 yılında Büyükşehir’e satılmış ve terk edilmiş bir bina vardı. Bu binayı Büyükşehir’den alarak Etimesgut’a kazandırdık.

Aldığımız fiyat belli, sattığımız fiyat belli. Üstelik aldığımızdan fazla fiyata sattık. Bütün müdürlerimiz attığı imzaların arkasında durdu ve tek tek mahkemede bunlar izah edildi. Hesabını veremediğimiz hiçbir iddia kalmadı. Bütün sanıklar, ‘Bize yapılan haksızlığı kim nasıl telafi edecek’ diye sordu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!