ÇYDD iddianamesi kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

ÇYDD iddianamesi kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 16:45

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, “Ergenekon” soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri ile üyelerinden oluşan 8 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Davanın ilk duruşması 18 Mart’ta yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan yaklaşık 342 sayfalık iddianame İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, Çağdaş Eğitim Vakfı eski Başkanı Gülseven Yaşer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ÇYDD Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yüksel, Emekli Albay Aydın Ortabaşı, 68'liler Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namık Kemal Boya, Halime Filiz Meriçli, Hamdi Gökhan Ecevit, Ömer Sadun Okyaltırık ve Fatma Nur Gerçel "Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ile suçlandı.

YAŞER HAKKINDA YAKALAMA KARARI

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan tensip zaptında, duruşmaların Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nin en büyük duruşma salonunda görüntülü ve sesli kayıt sistemi ile yapılmasına karar verildiği belirtildi. Sanık Gülseven Yaşer'in üzerine atılı eylemi işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğunu belirten mahkeme, Yaşer'in soruşturmanın başından beri bulunup ifadesi alınamadığını, yurt dışına çıkış yaptığını, iddianamede firari sanık olarak değerlendirildiğini kaydetti. Mahkeme, Gülseven Yaşer hakkında "Ergenekon isimli silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

POYRAZKÖY DAVASI'YLA BİRLEŞTİRME TALEBİ DAHA SONRA DEĞERLENDİRİLECEK

Diğer 7 sanığın davetiye usulü ile duruşmaya çağırılacağını belirten mahkeme, savcılığın Poyrazköy davasıyla birleştirilmesi talebinin sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından düşünülmesine karar verdi.

İddianamede sanıklara yöneltilen "Yasadışı Ergenekon isimli silahlı terör örgütü" ile ilgili olarak, bu örgütün varlığı, yapısı, varsa eylemleri konusunda bilgileri içeren yazıların Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT'ten gelen yazıların mahkemedeki Poyrazköy dosyasında olduğunun ifade edildiği tensip zaptında bu belgelerin tekrar istenilmesine gerek olmadığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!