Genç Nota 4 yaşında merkezde

Güncelleme Tarihi:

Genç Nota 4 yaşında merkezde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 00:00

Ankara Hürriyet’in düzenlediği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması dört yaşına girdi. Yarışma bu yıl Eskişehir’in de dahil edilmesiyle Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere 4 merkezde gerçekleştirilecek.

Genç Nota’nın bu yıl ilk bölge elemesi, yarışmaya yeni dahil olan Eskişehir’de 17 Nisan 2011 tarihinde gerçekleşecek. Eskişehir elemeleri, seyirciye açık gerçekleştirilecek. Akdeniz elemeleri ise yine seyirciye açık olarak 24 Nisan 2011 tarihinde yapılacak. Seyirciye açık diğer bölge elemesi olan Ege elemelerinin tarihi ise 1 Mayıs 2011 olacak. Ankara elemeleri 7 ve 8 Mayıs 2011 olmak üzere iki gün olarak planlanan Ankara elemeleri ise seyirciye kapalı gerçekleşecek.

FİNALDA BÜYÜK ÇEKİŞME

Bölge elemelerinin tamamlanmasının ardından, finale katılmaya hak kazanan gruplar, 14 Mayıs 2011’de Ankara’da yapılması planlanan büyük finalde ödül kazanmak için kıyasıya mücadele edecekler. Çeşitli gösteri ve sürprizlerle dolu final yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da seyirciye açık ve ücretsiz olarak yapılacak.

BAŞVURULAR 15 ARALIK’TA

Genç Nota’nın gerçekleceği dört merkezde de başvurular 15 Aralık 2010 tarihinde kabul edilmeye başlanacak. Başvuru ile ilgili ayrıntılar, önümüzdeki günlerde gazeteniz aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak.

YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI

Yarışmaya devlet liseleri ile özel okulların lise bölümlerinde okuyan öğrencilerin kurdukları batı müziği müzik grupları katılabiliyor. Yarışmanın en önemli kurallarından bir tanesi, aday müzik grubunun bütün üyelerinin aynı okulun devamlı öğrencisi olması.
Genç Nota Organizasyon Komitesi, bu yıl aldığı bir kararla aday grupların üye sayılarını da yeniden düzenledi. Buna göre gruplar en fazla 6 kişiden oluşabilecek.

DAHA SONRA AÇIKLANACAKLAR

Bölge elemelerinde görev alacak jüri üyeleri, yarışma gün ve saatine kadar gizli tutulacak. Final yarışmasında görev yapacak jüri üyeleri ise en erken yarışma gün ve saatine bir hafta kala açıklanacak.
Bölge elemeleri ve final yarışmasının gerçekleşeceği salonlar, Nisan ayının ilk iki haftası içinde açıklanacak. Büyük finalde dereceye giren gruplara verilecek ödüller de hey yıl olduğu gibi sürpriz ve ilerleyen günlerde duyurulacak.

Geçen yılın birincileri

GEÇTİĞİMİZ yıl Ankara, İzmir ve Antalya’dan 35 liseli müzik grubunun kıyasıyla yarıştığı büyük finalin kazananları ayakta alkışlanmıştı.
Genç Nota Özel Ödülü, Silahlı Kuvvetler Bando Mızıka Okulları Komutanlığı’nın oldu. En iyi İcra Ödülü’nü, Whitesnake’in Foor For Your Loving isimli şarkıyı seslendiren Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi kazandı. En İyi Beste Ödülü’nü yarışmaya Altındağ İnönü Lisesi’nden katılan Grup İsyan kazanırken 5 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.
Bireysel ödüller arasında yer alan En İyi Kız Solist Ödülü’nü, Bahçlievler Lisesi’nin solisti Candan Yılmaz kazandı. Diğer bir bireysel ödül olan En İyi Erkek Solist Ödülü de, Batıkent Lisesi’nin solisti Tolga Gürkan Gürdal’a gitti.
Gelecek Vaad Eden Enstrümanist Ödülü iki ayrı lisesi müzisyene verildi. TED Ankara Koleji’nin davulcusu Doğa Atasoy ve Antalya Levent Aydın Anadolu Lisesi’nin gitaristi Mert Peker bu ödüllere layık görülürken, genç müzisyenler bin TL’yle ödüllendirildi.
Yine geçen yıl jüri, Gelecek Vaad Eden Solist adı altında yeni bir ödül kategorisi açtı ve bu ödüle de, İzmir Karşıyaka Lisesi’nin solisti Ezgi Nermin Alaş’ı layık gördü. Jüri Özel Ödülü ise Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi’nin oldu. Jürinin kararı ile En İyi Sahne Ödülü de ilk defa geçen yıl verildi. Jüri, TOKİ Anadolu Lisesi’ni bu değerli ödüle layık gördü.

İlke imza atıldı

Genç Nota geçen yıl Teledünya ve Uydunet’in katkılarıyla, Türkiye’nin HD teknolojisi ile canlı yayınlanan ilk müzik yarışması oldu. Yarışma kablo tv’nin dijital platformu olan Teledünya info kanalının yanısıra, uydu üzerinden de tüm dünyaya canlı olarak yayınlandı. Müzik severler yine dünyanın her yerinden, www.uydunet.net adresli web sitesi aracılığıyla Genç Nota’yı 9 saat boyunca canlı izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!