Malezyalı dolandırıcılar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Malezyalı dolandırıcılar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2010 15:28

İstanbul'daki lüks mağazalardan sahte kredi kartlarıyla yaklaşık 250 bin TL'lik dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen Malezya uyruklu 4 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Sarıyer İstinye Park'ta bir mağazadan kredi kartıyla yüklü miktarda alışveriş yapan 4 yabancıdan şüphelenen mağaza yetkilisi, durumu söz konusu kartın bankasına bildirdi.

Banka tarafından alışveriş yapan kişilerin sahte kredi kartları kullandıkları belirlenerek, polise haber verildi. Bunun üzerine çalışma başlatan Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı.

Şüphelilerin aynı mağazaya tekrar alışveriş için gelmesi üzerine polis, Malezya uyruklu Loo Tiam C, Cheong Hoong K, Khoo Chien C. ve Loo Weng K'yi suçüstü yakaladı.

Şüphelilerin sahte kredi kartlarıyla aldığı lüks saat, çanta ve parfümleri ülkelerinde yüksek fiyatlarla sattıkları, bu yöntemle piyasayı yaklaşık 250 bin TL dolandırdığı belirlendi.

Sahte pasaport kullandıkları belirtilen şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada 6'sı gerçek 68 adet sahte kredi kartı, çok sayıda lüks saat ve bayan çantaları ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!