Anadolu Kırmızıları sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Kırmızıları sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2010 00:00

Türkiye’de bir ilk olan Kırmızı Ödülleri, başlattığı Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri için geri sayım başladı. Ödül töreni, 17 Aralık 2010 tarihinde, Ankara - CerModern’de düzenlenecek.

Haberin Devamı

2003 yılından bu yana, sadece gazete ve dergi reklamları arasında yapılan bir yaratıcılık yarışması olması sebebiyle, Türkiye’de bir ilk olan Kırmızı Ödülleri, bu sene, İstanbul dışında yer alan reklamcı ve reklam verenlere daha kapsamlı ulaşmak hedefiyle başlattığı Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri için geri sayım başladı.

Yaratıcı reklamlar

Türkiye genelinde 60 ajanstan 378 reklam içeren 280 başvuru yapılan yarışmanın jüri toplantısı, geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirildi. Ankara Sheraton Otel’de bir araya gelen ve Türkiye genelinde başarılı reklam ajanslarının yaratıcı ekipleri, ajans başkanları ve marka temsilcilerinden oluşan jüri üyerleri, katılan işleri büyük bir özenle seçerken; birbirinden yaratıcı ve başarılı ilanları elerken oldukça zorlandılar.

Marka mesajı

Jüri üyelerinin, kendi kuruluşlarının işlerini değerlendirmesine katılamadığı jüri toplantısında, yarışmaya katılan işler “yaratıcılık ve uygulamadaki başarı” kriterine göre değerlendirildi. Jüri bu değerlendirmeyi yaparken, katılan işleri üç temel özellik üzerinden inceledi: Reklam fikrinin yaratıcılığı ve özgünlüğü; Uygulamadaki başarı, fark yaratma;  Marka mesajının öne çıkması. Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri Jüri Başkanı ve Tasar İletişim Ajans Başkanı Murat Türkay düzenlenen jüri toplantısından çok etkilendiğini dile getirirken, Anadolu’nun her yanından merak ve heyecanla gelen diğer jüri üyelerine heyecanlarından ve profesyonelliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Türkay, Anadolu reklamcılığı ile ilgili düşüncelerini de şöyle dile getirdi;

Harika bir ortam

“Burada, Anadolu’nun reklam iklimini yaşamak, solumak çok güzel bir duygu. Özellikle 3-5 sene sonra, elde edilecek ilan arşivi ile akademik tezlere girerek; bir eğitim modeline dönüşeceğine inanıyorum. Kırmızı Bölge’ye katılım ve ilgi oldukça yüksek ama benim beklentim daha da yüksek. Kendi adıma, bu hedef için Anadolu reklamcılığı ile ilgili elimden geldiğince çalışmalarıma devam edeceğim. Çünkü sektör olarak gidecek çok yolumuz; oluşturacak çok markamız var. Anadolumuzdaki markalar arttıkça, sektörümüz genişleyecek böylece gençlerimize iş, yaratıcılarımıza da harika bir ortam kuracağız.”

60 ajanstan 378 reklam

Haberin Devamı

Kırmızı Reklam Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt ise; “Bu yıl 8.’sini yapacağımız Kırmızı’nın tarihinde belki de en önemli adımı attık ve Kırmızı Bölge’yi hayata geçirdik. Kırmızı Bölge, her yönü ile Kırmızı’nın aynısı ancak sadece İstanbul dışındaki ajanslara açık. Geçmiş yıllarda İstanbul dışından 10-12 ajanstan  25-30 başvuru oluyordu ve en fazla 50-60 ilan içeriyordu. Kırmızı Bölge’ye ise İstanbul dışından tam 60 ajanstan 378 reklam içeren 280 başvuru oldu. Bu hem Kırmızı Bölge düşüncesinin ne kadar doğru olduğunun hem de İstanbul dışındaki reklam sektörünün potansiyelinin çok iyi bir göstergesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Jüri üyeleri çok zor seçim yaptı

Jüri toplantısında zor elemelerin yanı sıra, oldukça eğlenceli anlar da yaşandı. Baklava kesiminden, komik şiirlerin okunmasına kadar birçok eğlenceli anın yaşandığı jüri toplantısının sonunda ise jüri üyeleri kutlama yemeği ile günü sonlandırdılar. Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri, 17 Aralık’ta, Ankara CerModern’de düzenlenecek çok özel bir ödül töreni ile sahiplerini bulacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!