Anadolu’nun kırmızıları için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’nun kırmızıları için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2010 00:00

Sekiz yıllık yaratıcılık yarışması Kırmızı’nın Anadolu açılımında geri sayım başladı. CerModern’de 17 Aralık’taki törenle sahiplerini bulacak ödüller için jüri toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

KIRMIZI Bölge Reklam Ödülleri için geri sayım başladı. CerModern’de 17 Aralık’taki törenle sahiplerini bulacak ödüller için önceki gün Sheraton Otel’de jüri toplantısı yapıldı. Jüri üyeleri birbirinden başarılı reklamları seçerken oldukça zorlandı.
2003 yılından bu yana, sadece gazete ve dergi reklamları arasında yapılan bir yaratıcılık yarışması olması sebebiyle, Türkiye’de ilk olan Kırmızı Ödülleri, bu yıl, İstanbul dışındaki reklamcı ve reklam verenlere ulaşabilmek için Anadolu’ya açıldı.
280 başvuru yapıldı
Türkiye genelinde 60 ajanstan 378 reklam içeren 280 başvuru yapılan yarışmanın jüri toplantısı, önceki gün gerçekleştirildi. Türkiye genelinde başarılı reklam ajanslarının yaratıcı ekipleri, ajans başkanları ve marka temsilcilerinden oluşan jüri üyeleri, katılan işleri büyük bir özenle seçerken; birbirinden yaratıcı ve başarılı ilanları elerken oldukça zorlandı.
Jüri üyelerinin, kendi kuruluşlarının işlerini değerlendirmesine katılamadığı jüri toplantısında, yarışmaya katılan işler “yaratıcılık ve uygulamadaki başarı” kriterine göre değerlendirildi. Jüri bu değerlendirmeyi yaparken, katılan işleri üç temel özellik üzerinden inceledi: Reklam fikrinin yaratıcılığı ve özgünlüğü; uygulamadaki başarı, fark yaratma ve marka mesajının öne çıkması.
Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri Jüri Başkanı ve Tasar İletişim Ajans Başkanı Murat Türkay düzenlenen jüri toplantısından çok etkilendiğini dile getirirken, Anadolu’nun her yanından gelen diğer jüri üyelerine heyecanlarından ve profesyonelliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Türkay, Anadolu reklamcılığı ile ilgili düşüncelerini de şöyle dile getirdi:
Beklentim çok yüksek
“Burada, Anadolu’nun reklam iklimini yaşamak, solumak çok güzel bir duygu. Özellikle 3-5 sene sonra, elde edilecek ilan arşivi ile akademik tezlere girerek; bir eğitim modeline dönüşeceğine inanıyorum. Kırmızı Bölge’ye katılım ve ilgi oldukça yüksek ama benim beklentim daha da yüksek. Kendi adıma, bu hedef için Anadolu reklamcılığı ile ilgili elimden geldiğince çalışmalarıma devam edeceğim. Çünkü sektör olarak gidecek çok yolumuz; oluşturacak çok markamız var. Anadolumuzdaki markalar arttıkça, sektörümüz genişleyecek böylece gençlerimize iş, yaratıcılarımıza da harika bir ortam kuracağız.”
Kırmızı Bölge Reklam Ödülleri, 17 Aralık’ta CerModern’de düzenlenecek çok özel bir ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!