Başkent Hastanesi: Biz de hesap sorarız

Güncelleme Tarihi:

Başkent Hastanesi: Biz de hesap sorarız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2003 01:40

TBMM Yolsuzluk Komisyonu'nun raporunda, Başkent Üniversitesi'nin kullandığı kredilere yönelik iddialara, üniversite yönetimi ‘belgeli’ açıklamalarla itiraz etti.

Üniversite'den yapılan açıklamada, komisyon raporunun üniversiteden hiçbir bilgi ve belge istenmeksizin hazırlandığı belirtildi. Açıklamada, üniversitenin Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan aldığı kredilerin kimsenin lütfu değil, sunulan hastane ve kampüs projelerinin uygun görülmesi sonucu olduğu bildirildi.

Açıklamada, bu fondan verilen kredilerin, Türkiye'de sadece Başkent Üniversitesi tarafından değil, diğer vakıf üniversiteleri, kamu ve özel kuruluşlar ve belediyeler tarafından da kullanıldığı kaydedildi. Komisyon raporunda, diğer kurumlara ilişkin bilgi yokken, sadece Başkent Üniversitesi'nin konu edilmesinin düşündürücü olduğu da ifade edildi.

Üniversitenin, kullandığı kredilerle yaptığı yatırımlar nedeniyle, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan teşekkür belgesi verildiği de belirtilerek, açıklamada belgeye de yer verildi.

Kredilerin tamamının proje için kullanıldığı belirtilen açıklamada, Başkent Üniversitesi'nin, bu yatırımlarla birlikle 5 bin 500 üniversite öğrencisi, 2 bin orta öğretim ögrencisi, 13 ayrı bölgede hastane ve diyaliz merkezi, 6 bin 500 personeliyle örnek bir eğitim ve sağlık kurumu olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ‘‘Başkent Üniversitesi, yaptığı her işin hesabını her an vermeye hazır olduğu gibi, kendisine yönelik haksız suçlamalarda bulunanlardan yargı önünde hesap sorma hakkını da mutlaka kullanacaktır’’ denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!