Mersa ile Penta ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Mersa ile Penta ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 12:28

Teknoloji ürünleri dağıtımının iki önemli firması Mersa Sistem ile Penta Bilgisayar ortak oldu.

Haberin Devamı

Birbirlerinin sermayesine belirli oranlarda ortak olan Mersa Sistem ve Penta Bilgisayar'ın yaptığı stratejik yönetim ortaklığı her iki şirkete yapılacak yeni anlaşmalar ve dağıtım konusunda büyük avantaj sağlayacak.

Üretimde Exper, telekomünikasyonda Global İletişim, sistem entegrasyonunda Datateknik, yazılım ve eğitimde Medyasoft ve IT dağıtımında Mersa Sistem ile sektöre yön veren Yıldız Bilişim Grubu, sektördeki atılım ve yatırımlarına Penta Bilgisayar ile yaptığı güçbirliği ile devam ediyor. Grubun IT dağıtımı konusunda faaliyet gösteren şirketi Mersa Sistem, Türkiye teknoloji ürünleri dağıtımında sektörün en büyük firmalarından biri olan Penta Bilgisayar ile stratejik yönetim ortaklığı yaptı. Birbirlerinin sermayesine belirli oranlarda ortak olan Mersa Sistem ile Penta Bilgisayar arasındaki hisse devri Rekabet Kurumu'nun onayından sonra gerçekleşecek.

Haberin Devamı

"KARARLILIĞIMIZI GÖSTERİYOR"

Yılın son çeyreğinde yaptıkları bu güçbirliğinin bilişim sektöründe büyüme konusundaki kararlılıklarını gösterdiğini vurgulayan Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grupları Grup Başkanı Cahit Paksoy, "Penta Bilgisayar ile yapılan güçbirliği ile onlarca kategoride yüzlerce dev üreticinin son teknolojiye sahip ürünlerini daha kısa sürede tüketicilerle buluşturacağız. Yıldız Holding’den aldığımız güçle bilişim sektöründeki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Penta Bilgisayar bizi sektördeki hedeflerimize bir adım daha yaklaştırdı. Yeni dönemde  teknolojinin en yeni ürünlerini, en kısa sürede ve Yıldız Bilişim Grubu güvencesinde tüketicilere ulaştıracağız" dedi.

Penta Bilgisayar ve Mersa Sistem ile birlikte IT dağıtım pazarında ikinciliğe yükseldiklerini kaydeden Paksoy, "Penta Bilgisayar ve Mersa Sistem ile birlikte  hem bireysel hem de kurumsal pazarda ürün ve marka portföyümüzü genişletmekle kalmayıp, katma değerli dağıtım konusunda sektöre yön veren önemli projelere imza atacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!