YKB'den engelsiz ATM ve POS

Güncelleme Tarihi:

YKBden engelsiz ATM ve POS
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 13:48

Yapı Kredi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek görme engellilere yönelik ATM ile POS’u hizmete sunuyor.

Haberin Devamı

“Engelsiz Bankacılık Programı” kapsamında görmeyen veya görme güçlüğü bulunan müşteriler için sesli işlem yapma özelliği olan ilk Engelsiz ATM, 3 Aralık günü pilot bölge seçilen Kadıköy Rıhtım Şubesi’nde hizmete girecek. Dünya çapında ilk kez uygulanan Engelsiz POS’lar ise 50 noktada kurulacak.

Türkiye’de engellilere yönelik bankacılık hizmetleri geliştiren ilk finansal kurum olduklarını belirten Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, engellileri toplumun bir parçası olarak sosyal hayata daha çok katabilmek için sorumluluk almaya devam ettiklerini söyledi. Doğan sözlerine şöyle devam etti;

“Maalesef ülkemizde günlük hayatın birçok alanında gerekli standartlar oluşturulmadığı için engelli vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Banka olarak bu sıkıntıların hiç olmazsa bir bölümünü kendi faaliyet alanımız içinde ortadan kaldırmak için çaba gösteriyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz görme engellilere yönelik Engelsiz ATM ve POS ile sunduğumuz hizmetleri daha da zenginleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alandaki hizmet ve ürünlerimizi çeşitlendirmeyi, Engelsiz Bankacılık Programı’nı daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Altı Nokta Körler Vakfı’ndan görme engellilerin beklenti, ihtiyaç ve karşılaştıkları zorluklar ile ilgili bilgi alınarak geliştirilen Engelsiz ATM ile POS’lardan sunulan işlem seçeneklerinin önümüzdeki dönemde arttırılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!