Edirne'de avcılar hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Edirnede avcılar hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 13:25

EDİRNE Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 88’nci yıldönümü kutlamalarında avlanan yaban hayvanlarını resmi geçit töreni sırasında teşhir eden Edirne Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Edirne’nin kurtuluş törenlerinde Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği üyeleri, üzerlerindeki avcı kıyafeti ile protokolü selemlamlamış ve Edirne Valisi Gökhan Sözer’e avladıkları tavşanı hediye etmek istemişti. Ancak Vali Sözer bu avı kabul etmemişti. Ayrıca törenlerden bir gün önce vurulan domuz ve tilki araçların üzerinde, ördekler ise araçların kapı kollarına kurdele ile bağlanarak resmi geçit töreninde halka taşhir edilmişti. Bu görüntüler tepki toplayınca, Çevre ve Orman Bakanlığı olayla ilgili idari soruşturma başlatmıştı.

Edirne Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurhan Kalender ve 4 yönetim kurulu üyesi bugün adliye binasına gelerek Edirne Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışı gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Kalender şunları söyledi:

“Edirne’nin kurtuluşunun 88'inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geçit törenine katılan avcılar, avladıkları tavşan, domuz, tilki ve kuşları geçit sırasında sergilemişlerdir. Ancak avlanan hayvanların üzerlerinde kan mevcut olup, arabalara bağlanarak ya da avcıların ellerinde sallanarak teşhir edilmişlerdir. Av hayvanlarının öldürülerek teşhiri yasalara aykırıdır. Av hayvanlarının öldürülerek teşhiri geçit törenini izleyen gerek yetişkin gerekse çocukların ruh sağlığı açısından şüphesiz unutulmayacak görüntülere neden olmuştur. Bu nedenle Edirne Avcılar ve Atıcılar İhtisas Derneği hakkında suç duyurusunda bulunduk ve dava açılmasını talep ettik.”

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın talimatı ile başlatılan ve Edirne ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü idari soruşturma ise sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!