Cardfinans One’ı çıkardı, ‘3’ü bir arada sistemi’ne geçti

Güncelleme Tarihi:

Cardfinans One’ı çıkardı, ‘3’ü bir arada sistemi’ne geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 00:00

FİNANSBANK, hem kredi kartı, hem de nakit kart özelliklerini tek bir kartta topladığı CardFinans One’ı 2011’in başında piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Finansbank’ın yeni kartı KartFinans One kullanımında sahiplerine yurt içi ve dışındaki tüm ödeme noktalarında veya ATM’lerde kredi kartı mı yoksa banka kartını mı kullanmayı tercih ettikleri sorulacak. Böylece müşteriler ister kredi kartından ister banka hesabından ödeme veya diğer işlemlerini gerçekleştirebilecek. CardFinans One’ın şifresi her iki uygulama için ortak olup kredi kartı ile yapılacak 35 lira ve altındaki işlemlerde temassız özelliği de kullanılabilecek.

Yüzde 66 nakit kullanılıyor

Finansbank Kartlı Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elçin Yanık, CardFinans One ile hem pazarı hareketlendirmeyi hem de banka kartı kullanımını teşvik etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Yanık, Ekim 2010 verilerine göre Türkiye’de 46.5 milyon adet kredi kartı, 68.2 milyon adet banka kartı bulunduğunu, buna karşın alışverişlerde nakit kullanım oranının yüzde 66 olduğunu hatırlattı. Yanık, 2005-2010 arasında yıllık ortalama kart cirosu büyümesinin pazarda yüzde 20, CardFinans’ta ise yüzde 36 olduğunu ve 4’üncü sıraya yükseldiklerini belirtirken, hedeflerini de şöyle açıkladı: “Kart pazarında 2011 yılında yüzde 15-20 arasında bir büyüme tahmin ediyoruz. CardFinans olarak ise amacımız yüzde 30’ların üzerinde büyüme. Finansbank’ın Kartlı ödeme sistemleri kredi kartı alacak bakiyesinde pazar payı yüzde 13.6.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!