Yetiş Ayşe

Sedef hastası anneme yardım

Haberin Devamı

Ayşe merhaba,

 

Senden benim için çok önemli olan biri için yardım istiyorum.

 "ANNEM" sedef hastası, gitmediği doktor kalmadı ama sonuç yok. Hastalığı ilerlemeye devam etti. Şu an bütün vücudunu sarmış durumda, annem bu duruma çok üzülüyor onun bu halini görmek hem beni hem kardeşimi mahvediyor.

 

Bizim için bir sürü engel aşmış annemize, biz yardım edemiyoruz. Bu daha da kötü bizim için.

 

 Bize yardım et lütfen bir çaresi, tedavisi muhakkak vardır, di mi? 

 

İsmim aramızda kalsın çünkü kimseler bilmiyor annemin hastalığını.

Haberin Devamı

 

CEVAP: Doktor okurlarımızdan veya bu hastalık başından geçmiş olan okur dostlarımızdan önerilerini bekliyorum. Ben de bu arada bir uzman araştıracağım. Hangi şehirde olduğunu da yazarsan daha kolay olur. Şimdiden geçmiş olsun.

 

 

 

………………………….

 

 

 B RH (-) (NEGATİF) TROMBOSİT İHTİYACI

 

 

Ne olur yardım edin.

Gata’da yatan 20 yaşındaki kan kanseri bir delikanlı için B RH ( -) kana (Aslında trombosite, lütfen aşağıdakileri okuyunuz) ihtiyaç vardır.

 Bir hayatı kurtaracaksınız.

 

 

O. S. 20 yaşında

Lösemi (kan kanseri) hastası,

Gata Tıp Fakültesi'nde yatıyor, hayatta kalmak için her gün en az iki ünite trombosite ihtiyacı var.

Ama kan grubu B rh (-) (negatif) olduğu için ailesi kan (daha doğrusu trombosit) verecek donör bulmakta zorlanıyor.

Haberin Devamı

 

Babası H. S. insanların ilgisizliğinden yakınıyor. İşyeri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı başvuruya 30 bin çalışan arasından sadece 3 kişi cevap vermiş.

 

Oğlunu yaşatabilmek için varını yoğunu ortaya koyuyor. Eğer siz veya bir tanıdığınız B rh (-) negatif); kana sahipseniz lütfen ………… numaralı telefonu arayın.

 

Yok, ben böyle işlerle ilgilenmem diyorsanız. En azından mouseunuzu birkaç kez tıklatarak bu mesajı adres defterinizdeki kişilere yollayın. Orada yatan sizin çocuğunuz veya kardeşiniz olabilirdi.

 

Not: Trombosit kanın pıhtılaşmasına yol açan bir maddedir.

Kişi trombosit verdikten 3 gün sonra yeniden trombosit verebilir. Sağlıklı bir insan yılda 24 kez trombosit verebilir.

Haberin Devamı

 

Kandaki trombosit ayrıştırılması işlemi yaklaşık 50 ile 70 dakika arasında sürmektedir.

 

Müjgan

 

 

CEVAP: Acil şifalar diliyorum. Trombosit verebilecek olanlar da lütfen bana ulaşsın hemen.

 

Bu arada kan grubunuz uymasa dahi Kızılay’a hasta adına kan bağışlarsanız değişimden yararlanabiliyor. Unutmayın kan vermek sizin vücudunuzdaki kanın da tazelenmesini sağladığından bağışlayana da yararlıdır. Haydi, hep beraber hayat kurtaralım.

 

……………………

 

İŞİTME CİHAZI YARDIMI

 

İstanbul Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı olarak 12 yaş altı işitme problemi olan, maddi durumu kötü, hiçbir sağlık güvencesi olmayan fakir çocukların tüm tedavisini ve kullandıkları işitme cihazını ücretsiz karşılayacağız.

Haberin Devamı

 

Çevrenizde bu tür çocuklar varsa lütfen benim telefonumu verin.

 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yurtiçi Yayın Koordinatörlüğü

 

Yağmur

 

CEVAP: Bu harika gerçekten, inşallah miniklere ses olur.

 

…………….

 

 

 

 

……………….

 

KİTAP VE KIRTASİYE BAĞIŞLARI

           

Hepimizden Hepinize Bu Bizim Kampanyamız

 

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Her şey kısa bir süre önce twitter meydanında dolanırken işittiğim bir sesle başladı. Köy okullarımızdan birinden bir öğretmen "yardım" dedi ve o ses içime fena halde işledi.

 

Hemen blog yazılarına başladım, hepimizdenhepinize.blogspot.comyazdım yazdımve hepsini bildiğim tüm sosyal medya kanallarıyla çevreye dağıttım.

 

Yavaş yavaş ilgi başladı. Derken karşıma yine twitter meydanında, aklında zaten bu tip bir projesi olan güzel yürekli bir insan çıktı: Barbaros Demir.

Haberin Devamı

 

Kendi emeği ile bu kez websitesi hazırlamaya başladı ve kısa bir sürede www.hepimizdenhepinize.comyayına geçti.

 

Web sitesinde yer alan formlarla okullar bize ulaşıyor, bireysel kitap ve kırtasiye bağışları geliyor ama daha da ilerlemek gerek, o kadar çok okul gelecek ki biliyorum ve hazırlıklı olmak gerek diye düşünüyorum.

 

Bu aşamada kampanyayı bağrına basan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kartal Şubesi’nin desteğini de belirtmek isterim. Ama onların da sesleri duyulmalı, çünkü zaten onların da belli bir bütçeleri var ve bütçeler nakit bağışlar gelmeden yerlerine ulaşamıyor, bir şeyler eksik kalıyor.

 

Size ulaşmamı sağladığınız için çok teşekkür ederim. İlginiz ve desteğiniz olmadan ilerlemek mümkün olabilir mi?

 

Teşekkürler, sevgiler

 

Meltem ŞAHİN

 

 

………………….

 

RADYO TELEVİZYON BÖLÜMÜ MEZUNU İŞ ARIYOR

 

4 ay önce okumakta olduğum radyo televizyon bölümünden hevesle mezun olup bir an önce iş hayatına atılıp bu hevesi bir meslek halinde devam ettirmek istiyordum.

Mezun olalı 4 ay oldu dört aydır durmadan iş arıyorum işin ne olduğu önemli değil. Sadece mesleğimi yapmak bu meslekten para kazanmak istiyorum.

 

Az ya da çok her kapıyı çaldım, her yere cv attım fakat herkes “Tanıdık var mı?” diye sordu. Benim bu işe atılmam için tanıdık mı bulmam gerekiyor?

 

 İş istiyorum. Ben evde oturacak kız değilim, bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum, umutlarım tükeniyor lütfen yardımcı olun.

Ajitasyon gibi oldu fakat başka çarem kalmadı, ne yapmam gerekiyor akıl verin, nasihat verin ne olur. Olumlu ya da olumu geri dönün lütfen saygılar.

 

CEVAP: Ümidini yitirme sakın. Bu arada kendini geliştirmeye de çalış, eksik yönlerini tamamla. Sen kendini ne kadar yetiştirirsen iş bulma şansın da o kadar artar. Mutlaka en az bir yabancı dili çok iyi konuşmalısın. Bu gerçekten zorlu bir sektör senin çok sağlam durman gerekiyor. Başarılar.

 

………………

 

BURS

 

 

Merhaba Ayşe Hanım.

 

Ben S. G.

Size twitter’dan bana burs için yardımcı olabilecek kurum ya da kişi tanıyor musunuz diye tweet göndermiştim ve mail göndermemi istemiştiniz.

 

İnanın bu bile umut oldu. Benden daha kötü durumda olanlar var biliyorum ama iyiyim diyemiyorum.

Annem ve babam da sağ ve çalışıyorlar. Ancak bir kardeşim daha var, Akdeniz Üniversitesi'nde okuyor.

 

Ben KYK'nın verdiği krediden (geri ödemeli) başka burs almıyorum.

Kardeşimse hiç almıyor. Bana her ay para göndermek zorunda değil kimse bunu da biliyorum.

Belki bir sefere mahsus yardım etmek isteyen kişinin verebileceği miktara göre bir şey umuyorum. Fazlasını değil.

Pek çok yere başvurmaya çalıştım ama başarılı olamadım.

 

Bulgaristan göçmeniyiz, en son gelenlerden, ben ora doğumluyum ve bu yüzden pek çevremiz de yok, bana yardım edebilecek ya da edecek birini tanıyacak.

 

Kendimden daha doğrusu akademik durumumdan bahsetmek istiyorum biraz.Son sınıf öğrencisiyim.

Yüksek lisans yapmayı da çok istiyorum tabii eğer yine burs bulabilirsem.

 

Almanca öğretmenliği okuyorum ve açık öğretimden Halkla İlişkiler ve Tanıtım son sınıfı okuyacağım bu sene.

Genel olarak yükü ailemden çekmek için her şeyi yapmaya hazırım. Çalışmayı da denedim inanın ancak okulla daha doğrusu okullarla birlikte yürümüyor.

 

Babam bana aylık 200 lira gönderebiliyor ya da gönderemiyor.

Geçen yaz Almanya'da staj yaptım erasmus programıyla oradan kazandığım paranın yarısıyla tüm sene ailemden yardımsız geçinebildim ama ne var ki o da bitti bu sene ve artık kardeşim de üniversiteli.

Çok başarılıyım şuyum buyum diyemem, kendimi biliyorum, hep orta halli ama hırslı bir öğrenci oldum.

Daha iyi olmak isterdim imkânlar uysaydı. Bu yaz da İstanbul'da bir reklam ajansında staj yapmayı istedim parasız çalıştırsalar dahi o ortama girmek, öğrenmek belki de reklamcı olmaktan vazgeçmek gibi seçenekleri tartabilmek isterdim; eğer kalacak yerim ve maddi durumum buna imkân verseydi. Olmadı.

 

Bu sene de son senem, gelecekten korkuyorum. Kaç dil bildiğinizin, kendinize ne kadar güvendiğinizin ne kadar önemi var bilmiyorum ama ben elimden geleni yapmaya hazırım.

 

Ancak burs olmadan devam etmesi çok zor, çalışmam gerekecek. O zaman da okul uzayacak ve her şey sıralanacak zincir gibi.

Ben daha da ümitsiz olacağım. Şimdilik en azından umut oldunuz bana. Demek ki beni duyan biri var diyebiliyorum. Teşekkür ediyorum.

 

 

Sevgilerimle.

 

CEVAP: Seni tebrik ediyorum. Bu kadar zor şartlarda bu kadar iyi yetiştirmişsin kendini, inşallah bundan sonra da gerekli bursu bulur ve yoluna devam edebilirsin. Okurlarımdan da destek bekliyorum. Ne demişler damlaya damlaya göl olur. Herkes ayda 50 TL ayırsa bu yavrumuz da yoluna devam eder rahatça. Öpüyorum kucaklayarak.

 

…………………

 

GELİNLİK TALEBİ

 

Ayşe Hanım sevilimle evleniyoruz. Bilirsiniz masraftan kısmak istiyorum, eğer Selin Hanım gelinliğini ve gece kıyafetini bana yollayabilirse buna çok memnun olurum.

Düğünden sonra isteği doğrultusunda geri gönderebilir ya da ihtiyacı olan başka bir arkadaşımıza ulaştırabilirim, teşekkürler

Umarım okursunuz ve yardımcı olursunuz.

E.

CEVAP: Yardımcı olmaz mıyım hiç? Sana hemen Selin Hanım’ın iletişim bilgilerini yollayacağım. Bir yastıkta kocayın ve çok mutlu olun.

 

 

……………..

 

KIYAFET YARDIMI

 

 

Sayın Ayşe Aral,

Kullanmadığım kıyafetlerimi ihtiyacı olan bir köye göndermek istiyorum. Çoğu kışlık kıyafet. Ayrıca genç üniversite öğrencileri için de kıyafet ve aksesuarlarım var.

 

İhtiyacı olanlara mail adresimi ve telimi verebilirsiniz.

Ad ve soyadımı açıklamazsanız sevinirim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

S.

 

CEVAP: Sevgili S. harikasın. İyi ki senin gibi okur dostlarım var. Öpüyorum kucaklayarak.

 

…………………………….

 

 

YAVRUMUZ KAYIP AYŞE NE OLUR YARDIM ET, YALVARIRIM

 

 

Geçen hafta yayınladığım kayıp genç kız ile ilgili yazımı hatırlarsınız. Bu kızımız maalesef halen kayıp belki bulunmasına yardımcı olur diye yazıyı tekrar yayınlıyorum.

Lütfen görenler yardımcı olsunlar aileye ki bir an önce kızlarına kavuşsunlar.

 

 

Bugün Yetiş Ayşe köşesini kayıp bir genç kıza ayırıyorum.

Bana gelen “YAVRUMUZ KAYIP AYŞE NE OLUR YARDIM ET, YALVARIRIM” diyen bir eposta ile olaydan haberdar oldum. Ben de bir genç kız annesi olduğum için ne kadar üzüldüğümü takdir edersiniz.

 

 

Neşadiye Ersan 22 yaşında, pırıl pırıl bir genç kız. Ailesi ve arkadaşları ona kısaca Neşe diyor. Ailesiyle Ankara’da yaşıyor.

Lise mezunu, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran cıvıl cıvıl bir kız. Hiçbir sağlık sorunu yok.


Yetiş Ayşe

Kimseyle dalaşmayan, herkesle iyi geçinen, kendi halinde, kardeşinin tanımıyla şeker gibi bir kız.

Hatta öyle ki kendisinden birkaç ay küçük olan kardeşinin arkadaşları bile ona Neşe Abla diye hitap ediyor.

Ailesi ile ilişkisi son derece iyi, erkek arkadaşı ile ilişkisini bile ailesi ile paylaşabiliyor. Onların onayı ve iznini alıyor. Son derece ileri görüşlü ve anlayışlı bir ailesi var.

Erkek arkadaşından 1,5 ay önce ayrılmış, o da zaten şu an İzmir’de askerliğini yapıyor, son 10 gündür hiç görüşmemiş onunla da.

 

Neşe 18.11.2010 Perşembe günü saat 19.30-20.00 sularında, yan sitede oturan arkadaşı Nihal’e gideceğini söyleyerek evden ayrılıyor.

 

Saat 22.00 sularında ablası Neşe’ye “eve gel artık” diye bir cep telefonu mesajı gönderiyor. Mesaj iletiliyor ancak cevap gelmiyor. Bunun üzerine telefonla aradıklarında ise telefonun kapalı olduğunu anlıyorlar.

 

Şu an kimsenin bilmediği bir nedenden Neşe o akşam Nihal’e gidemiyor. O günden beri de kayıp. Hiçbir haber alınamıyor.

 

Kardeşi Ramazan’dan aldığım bilgilere göre Neşe asla evden kaçacak bir kız değil çünkü evinde çok mutlu. Ailesi de modern görüşlü, sevgi dolu insanlar.

 

Ama en önemlisi Neşe’nin yanında ne kimliği, ne parası ne de kredi kartları var.

 

Yani evden kaçmayı düşünecek birinin mutlaka yanına alacağı hiçbir şeye sahip değil.

 

Neşe’yi taciz eden ya da düşmanlık ettiği bilinen hiç kimse de yok.

Aile Ankara Adliyesi’nde savcılığa başvurmuş. Savcılık ve emniyet birimleri olaya el koymuş.

El ilanları da bastırılmış. Ailesi Neşe’nin bütün arkadaşlarını teker teker arıyor, bilgileri olup olmadığını soruyor şimdi.

 

Yalnızca bir tanesi, Suna onlara bilgi vermeyi reddediyor. Nedenini bilmiyorlar. Buradan Suna’ya da sesleniyorum.

Suna, eğer bir şey biliyor ve söylemiyorsan hem sen de bu kaçırılma olayına yardım ve yataklık etmiş sayılırsın hem de bir genç kızın başına istenmeyecek işler gelmesine neden olursun, hayatın boyunca vebalini taşırsın.Bir an önce benimle ya da aile ile temasa geç ve bir şeyler biliyorsan anlat.


Yetiş Ayşe
 

Basılan El İlanındaki açıklama şöyle:

 

 

KAYIP ARANIYOR!

 

Neşadiye Ersan. Biz arkadaşları ve ailesi olarak kısaca Neşe deriz. 18 Kasım 2010 tarihinde saat 20.00-21.00 sularında kaybolmuştur. Aşağıda eşkâli belirtilen şahsı görenlerin aşağıdaki telefon numaralarını aramaları önemle rica olunur.

 

- Kot etekli

 

- Siyah çoraplı

 

- 1.60 boylarında

 

- Siyah saçlı

 

- Beyaz tenli

 

- Siyah montlu

 

 

 

İrtibat Tel:

 

Ramazan Ersan 0505 755 44 35

 

İlknur Ersan 0506 413 47 02

 

Ömer Ersan 0506 646 41 42

 

Yetiş Ayşe 

 

Bu güzel kızı görenlerin aileye veya bana ulaşmalarını istiyorum. İnşallah bir an önce sağlıcakla ailesine kavuşur Neşe.

 

Yazarın Tüm Yazıları