Hayvanseverlerden siyah çelenkli protesto

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverlerden siyah çelenkli protesto
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 20:57

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Tosmur Beldesi'nde geçen 13 Kasım'da 20'ye yakın kedi ve köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü öne süren onlarca hayvansever, ellerinde dövizlerle yürüyüş yaparak belediye binasına siyah çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

Geçen 13 Kasım'da 7'si sahipli 20'ye yakın kedi ile köpeğin Tosmur Belediyesi tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü ileri süren çok sayıda hayvansever, Tosmur Beldesi'nde bir araya geldi. Öncelikle zehirlenen köpeklerin gömüldüğü yere giderek kırmızı karanfil bırakan hayvanseverler, daha sonra katliamı gerçekleştirenleri protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Ellerinde dövizlerle yaklaşık 1 kilometre yürüyen hayvanseverler, Tosmur belediye binasının önüne gelerek siyah çelenk bıraktı.İki köpeği zehirlenen Zeynep Barışkan, dünyaya gelen her canlının bir amaç için yaratıldığını ve görevi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Bir canlıyı katletmek demek Allah’a karşı gelmek demektir. Hiç kimsenin bir cana kıymaya acımasızca sayısız canlıyı vahşice acı çektirerek katletmeye hakkı yoktur. Sahipli ve sahipsiz kedi, kuş, köpek ve bütün canlılar için Alanya’da sesimizi duyurmak istiyoruz. Bir lokma ekmek ve başlarının okşanmasını istiyorlar. 13 Kasım’da 2 bebeğim katledildi. Kont, Panço, annem kız kardeşim ve benimle birlikte 5 kişilik aileydik ve mutluyduk. Sizin için bir hayvan olabilir, ancak bizim canımızdı.”

Haberin Devamı

Yürüyüşe destek veren Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) Antalya Temsilcisi Jale Ünsal ise “Alanya’da dostlarımıza destek olmak için geldik. Katledilen hayvanlar bizim çocuklarımız. Hayvanlar, Allah’ın sessiz kullarıdır” dedi.Sahipli sahipsiz onlarca hayvanın öldürüldüğünü, ancak henüz otopsi sonuçları ellerine geçmediği için kimseyi suçlamadıklarını belirten Alanya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı İlknur Koparal, “13 Kasım'da Tosmur Beldesi'nde sahipli sahipsiz onlarca hayvan zehirlenerek öldürüldü. Amacımız insanlara sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı duymalarını öğretebilmek. Hayvanları Koruma Kanunu gereği yerel yönetimlerin sokak hayvanlarını bakımı görevinin yanı sıra, halkı bilinçlendirmesi gerekir. Yerel yönetimleri duyarlı olmaya ve görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu nedenle Tosmur Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!