TRT'yi dolandıranlara 10 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

TRTyi dolandıranlara 10 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2010 22:40

İHRAÇ ettikleri binlerce plazma TV’ye süresi geçmiş bandroller yapıştırıp satarak TRT’yi çok büyük meblağlarda dolandırdıkları iddia edilen aralarında İstanbul Bilişim A.Ş.’nin yetkilisinin de bulundukları 6 kişi hakkında "Kamu kurumunu zincirleme şekilde dolandırmak" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fehmi Tosun tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede İstanbul Bilişim A.Ş.’nin yetkilisi Özgür Güleç, TeknoStok firmasının yetkilisi Cem Tunuz, Tarz Elektronik’in yetkilisi Abdullah Güngör, İsmail Yıldırım, Tekin Duman ve Muhtar Özkaşgarlı şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

TRT ŞİKAYETÇİ OLDU

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, piyasa ve piyasa dengeleri konularında araştırmalar yapan Look İnvsetigation şirketi araştırmaları sırasında İstanbul Bilişim A.Ş.’de piyasanın çok altında fiyatlarla plazma TV satıldığını tespit etti. Elemanlarını göndererek iki plazma TV aldıran ihbarcı şirket, televizyonlara bandrollerinin satarken yapıştırıldığını ve kendi adlarına değil Teknostok adlı bir başka şirket adına fatura kestiklerini fark edince savcılığa suç duyurusunda bulundu. Durumdan haberdar olan TRT Genel Müdürlüğü de kurumun dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

100 BİNDEN FAZLA GEÇERSİZ BANDROL ELE GEÇİRİLDİ

Bunun üzerine mahkeme kararıyla İstanbul Bilişim A.Ş.’nin Şişli, Kağıthane ve Bakırköy’deki 4 ayrı iş yerine baskın düzenleyen polis, 3 bin 277 adet TRT bandrolü ve bu bandrollerin yapıştırıldığı 808 plazma TV’ye el koydu. Ayrıca Tarm Dış Tic. Şirketinde yapılan aramada da 107 bin 932 adet TRT bandrolü ele geçirildi. 2009 yılı nisan ayından sonra TRT’nin tek tip bandrol yerine ihraç edilen ürünün değerine göre bandrol verdiği, ancak ele geçirilen bandrollerin bu uygulamadan önceki 2005-2008 yıllarına ait geçersiz bandroller olduğu anlaşıldı.

Soruşturmada, tüm şüphelilerin tam bir birliktelik içerisinde, ürünlerin dolaşımını uzatarak, karmaşıklaştırarak ve sahte olmasa da tamamen geçersiz bandrollerle tüketiciyi aldatarak, şikayetçi TRT kurumunu ticari faaliyetleri sırasında zincirleme şekilde nitelikli olarak dolandırdıklarına karar veren savcılık, 6 şüpheli hakkında ‘Kamu Kurumuna Karşı Zincirleme Şekilde Dolandırıcılık’ suçundan iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianamede ayrıca olayda bandrolsüz satış değil, hile ve aldatıcı işlemlerle ve geçersiz bandrol kullanılarak TRT'nin çok büyük meblağlarda dolandırıldığı belirtildi. 3 yıldan 10 yıla kadar hapisleri istenilen 6 şüpheli, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!