Gençlik ve sağlık iksiri sirke

Güncelleme Tarihi:

Gençlik ve sağlık iksiri sirke
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2010 15:34

‘Gençlik ve Sağlık İksiri Sirke’'nin yazarı Müller'in zayıflatan büyükanne tarifi başta olmak üzere birçok sağlık reçetesi var.

Haberin Devamı

Sirke üreticilerinden Kemal Kükrer'in daveti üzerine İstanbul'a gelen Fransız araştırmacı-yazar Marie - France Müller, dünyada büyük ilgi gören ‘Gençlik ve Sağlık İksiri Sirke’ adlı kitabını tanıttı.

25 yıldan beri sağlıklı ve kaliteli yaşam konusunda kitaplar yazan Müller, doğal yöntemlerle üretilen sirkenin içerdiği enzimler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, böylece insan sağlığının dostu ve yardımcısı olduğunu söyledi.

Sirke doğal fermantasyonla üretilmeli

Müller, sirkeyi ‘gençlik ve sağlık iksiri’ olarak nitelendirmesinin Fransa’da bazı çevrelerde kafaları karıştırdığına değinerek, sirkenin sadece sirkeli salça yapımında kullanıldığı ya da salata çeşnisi olarak faydalı olduğunun sanıldığını söyledi. Oysa, sirkenin mutfak sanatında birçok kullanım alanı bulunduğunu, sayısız faydaları nedeniyle evdeki doğal eczanenizde hatırı sayılır bir yeri hak ettiğini hatırlattı.

Müller, “Sirkeyi anlattığım kitabımda bu şaşırtıcı çeşninin atalarımızdan bize kalan tariflere dayanan kullanımlarına yer verdim. Sirke, kil ve magnezyum klorürle beraber sağlığınız için çok etkili bir sinerji oluşturur. Bu üçü beraber her gün kullanılabilir. Bu kitap, ona ihtiyaç duyduğunuz an size rehberlik edecek” dedi.

Haberin Devamı

"Lösemiyi doğal tedaviyle yendim"

Müller’in alternatif tıbba odaklanmasının nedeni henüz 22’sindeyken lösemiye yakalanması. O dönemde tıp fakültesinden yeni mezun. Hastalığı ileri aşamada. Deneysel bir doğal tedavi yöntemi sayesinde hayata döndüğünü belirten Müller, şunları söyledi:

“Tedavi boyunca çalışmalarıma ara verip hayatımı farklı bir şekilde gözden geçirme şansım oldu. 60’larda Fransa’da bunu duymuş kimse yoktu. Bu çalışmalarıma devam etmek için ABD’ye gitmeliydim. Tedavimi bitirdikten sonra doktoramı doğal tıp üzerinden aldım. Ancak o dönemlerde ABD’de alınmış olan diplomaların Fransa’da hiçbir değeri yoktu. Birkaç yıl sonra psikoloji dalında doktoraya davet edildim ve onu da verdim. Doğrusu tüm bu eğitimler kliniğimde hastalarımla yaptığım görüşmelerde çok işime yarıyor. Hastalarıma daima magnezyum klorür ve kille beraber sirkeden de bahsederim. Bu üç içerikle ilgili küçük pratik bilgiler içeren kitapları birkaç yıl önce Fransa’da yayınladım.”

Haberin Devamı

“Denediğim tarifleri öneriyorum”

Müller, sirke hakkında bilgileri dünyanın çeşitli yerlerinde sirke kullanan insanlardan, geleneksel ilaçlardan ve araştırmalarından öğrendiğini ve sadece kendisinin deneyip gördüğü şeyleri kitabında yazdığını söyledi.

Kolesterole karşı sirke

Müller, elma sirkesinin besinlerin ve sıvıların bağırsakta emilimini yavaşlatan, suda çözünen bir lif olan pektin açısından zengin olduğunu ve pektinin sindirim sisteminde yavaşça ilerlerken bağırsaklara yapışarak kolestrol emilimini engellediğini belirterek, “Eğer, kolesterolünüz yüksekse yemeklerden önce düzenli olarak ballı elma sirkesi içerseniz kolesterolünüz normale dönecektir. İsterseniz sirkenizi meyve ya da sebze suyu ile karıştırıp içebilirsiniz”  dedi.

Haberin Devamı

Zayıflatan büyükanne tarifi

Müller’e göre elma sirkesi iştahı düzenleyerek kilo kaybına yardımcı olabiliyor ve düzenli kullanım halinde ayda ortalama 500 gr kilo kaybı gözlenebiliyor. Verdiği tarif ise şöyle: “Her öğünden önce bir tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak ılık suya ekleyerek için. Eğer gastritiniz varsa günde bir defayla sınırlayın. Karahindiba ve adaçayını kaynatın. Karışıma bir kaşık elma sirkesi ekleyin. Üç hafta boyunca her yemekten önce bu karışımı hazırlayıp sıcak olarak için.”

Cildin yaşlanmasını önlüyor

Sirke ve cildimizin PH değerinin birbirine çok benzediğine dikkat çeken Marie - France Müller, sirkenin antioksidan ve güçlendirici etkisinin cildin yaşlanmasını önlediği görüşünde. Denenmiş ve başarılı bulunmuş güzellik getiren losyon ve maskeler şunlar:

Kuru ciltleri yumuşatan losyon: 30 gr acıbakla tanesini 1 litre suyla karıştırıp kaynatın. İçine 2 litre elma sirkesi ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Normal ya da yağlı ciltler için maske: 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve bir kaşık unu hamur haline getirin ve yüzünüze sürüp 10 dakika bekletin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!