Dönüş çilesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Dönüş çilesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 13:51

Haftasonlarının da eklenmesiyle 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilini tamamlayarak erken dönüşe geçenler Tem Otoyolu'nun Bolu geçişinde, D-100 ve E-130 Karayolu geçişinde yoğunluk oluşmasına neden oldu. Trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Öte yandan Düzce’de Kaynaşlı, Küçük Melen ve Büyük Melen mevkilerinde yer yer sis etkili olurken görüş meseafesi ise 150 metreye kadar düştü.

Haberin Devamı

DÖNÜŞ ÇİLESİ BAŞLADI / WEB TV

Ne yazıkki dönüş kazaları başladı

DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU BAŞLADI / FOTO GALERİ

9 günlük tatil için yaşadıkları yerlerden ayrılanların dönüş yoluna çıkmasıyla TEM Otoyolu Bolu geçişinde özellikle Ankara-İstanbul yönünde yoğunluk yaşanıyor. İstanbul-Ankara yönünde ise henüz yoğunluk oluşmadığını belirten yetkililer, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

Kurban Bayramı dönüşünde karayollarında tedbirleri arttırılırken sürücülerin TEM Otoyolu İzmit geçişinde özellikle Dilovası, Hereke, Gültepe Rampası ve tünel geçişindeki viyadüklerde sürücülerin çok dikkatli olmaları istendi.

DÖNÜŞ TRAFİĞİNE DİKKAT

Tüm uyarılara rağmen bu bayramda da trafikte kanlı bilançonun önüne geçilemedi. Hafta sonlarının eklenmesiyle 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin 7 günlük bölümünde meydana gelen toplam 160 kazada, 105 kişi can verdi, 551 kişi de yaralandı. Emniyet yetkilileri, tatil dönüşlerinin özellikle bugünden itibaren yoğunlaşacağına dikkat çekerek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sürücülerin, Türkiye’nin dört bir yanındaki 13 noktada devam eden yol yapım çalışmalarına karşı da dikkatli olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı istatistiklerine göre ise bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 52’si, 12.00 ile 16.00 saatleri arasında meydana geliyor. Kazaya karışan sürücülerin yüzde 62’sini, 26 ile 45 yaş grubundaki kişiler oluşturuyor.

DÜZCE’DE SİS ETKİLİ OLUYOR

Kurban Bayramı tatilinden dönenler TEM yolunun Bolu ve Düzce kesimlerinde araç yoğunluğuna neden oldu. Düzce’de, İstanbul yönüne doğru araç yoğunluğu yaşanırken, trafiğin akışında sorun yaşanmadı. Düzce’de Kaynaşlı, Küçük Melen ve Büyük Melen mevkilerinde yer yer sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş uzaklığı 150 metreye kadar düştü. Kaynaşlı Bölge Trafik ekipleri ise otoyolda denetimde bulundu.

TAG'DA BAYRAM DÖNÜŞÜ YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi dolayısıyla Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolunun Pozantı gişelerinde yoğunluk yaşanıyor.Kurban Bayramı tatilinden dönen tatilciler, Adana'nın Pozantı ilçesindeki gişelerde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.Yoğunluk nedeniyle tüm gişeler aktif hale getirilirken, araçların oluşturduğu konvoy 3 kilometreyi aştı.

Haberin Devamı

Bu arada, otoyoldaki yoğun trafikten kurtulmak isteyen sürücülerin, Akçatekir-Pozantı arasındaki karayolunu kullanması da burada tıkanmaların yaşanmasına neden oldu.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA TATİLDEN DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirerek Çanakkale güzergahından İstanbul ve Trakya bölgesine gidecek vatandaşlar, dönüş yolunda yoğunluk oluşturuyor.Çanakkale Boğazı'ndan Avrupa yakasına geçecek tatilcilerin mağdur olmaması için deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında 4'er araba vapuru ile sağlanıyor.

Bazı vatandaşlar ise Çanakkale ile Avrupa yakasındaki Kilitbahir köyü ve Çardak-Gelibolu arasında sefer yapan küçük feribotları tercih ediyor.Çanakkale Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, şehir içi ve şehirlerarası yollarda, trafiğin aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, vatandaşların mağdur olmaması için araba vapurlarının saatsiz çalıştığını bildirdi.

Haberin Devamı

HER 20 KİLOMETREDE TRAFİK DENETİMİ

Kurban bayramı süresince Muğla ve ilçelerinde tatil yapan vatandaşların dönüş yolcuğunun başlaması nedeniyle özellikle, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Milas ve Dalaman güzergahlarında her 20 kilometre bir trafik ekibinin, “Emniyet kemeri, fazla yolcu ve trafik kuralı ihlalleri” konusunda denetim yaptığı gözlendi.Tatil boyunca adı geçen güzergahlarda sabit ve seyyar radar araçlarının da “aşırı hız ve hatalı sollama” kontrolü yaptığı bildirildi.

Trafik önlemleri

Bayram tatili boyunca trafik polisleri karayollarında her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirilecek. Ayrıca, karayollarının önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak.

Karayolu trafiğini denetim altına almak amacıyla Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar, Ankara-Konya-Aksaray ve Ankara-Bolu güzergahlarında merkezden görevlendirilen rütbeli personel tarafından havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacak.

Bu yollara dikkat

YETKİLİLER, karayollarında, “kara nokta” diye tabir edilen kaza potansiyelinin yüksek olduğu yollarda daha da dikkatli
olmaları konusunda sürücüleri uyardı. Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan kara noktalardan
bazıları şöyle:
Çorum-Samsun yolunun Mecitözü 2. kavşağı
Ankara-Kırıkkale devlet yolunun otoyol kavşağı
Gerede-Samsun yolunun Karabük köprülü kavşağından sonraki 15 ve 23. kilometreleri
Hendek-Düzce yolunun 16. kilometresi
Bilecik-Bozüyük yolunun 24. kilometresi
Afyonkarahisar-Antalya yolunun Uluborlu kavşağı
Polatlı-Ankara yolunun Haymana kavşağı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!