‘Hastane arıyorum’ ilanına 100 başvuru oldu, 13 ilde hastane alıp ‘göz’ yapacak

Güncelleme Tarihi:

‘Hastane arıyorum’ ilanına 100 başvuru oldu, 13 ilde hastane alıp ‘göz’ yapacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 00:00

Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun patronu Eray Kapıcıoğlu, 2011 sonuna kadar 13 ilde daha ‘göz’ hastanesi açacak. Kasım ayı içinde gazetelere “Satın almak için hastane arıyoruz” ilanları veren Kapıcıoğlu, “2008’den beri yeni ruhsat verilmiyor. Daha da büyümek istiyoruz ve bunu da satın almalarla yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

KUVEYTLİ fon NBC Capital’e yüzde 30 hisse satarak finansman yapısını güçlendiren Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun patronu Eray Kapıcıoğlu, 2011 yılı sonuna kadar 13 ilde daha ‘göz’ hastanesi açacak. Sağlık Bakanlığı’nın 2008’de belirlediği strateji nedeniyle ‘yeni hastane için ruhsat verilmemesi’ üzerine büyümeyi satın almalar yoluyla yapma kararı alan Kapıcıoğlu, gazetelere “Satın almak için hastane arıyoruz” ilanları verdi. Bu ilanlar sonucu Adana ve Gaziantep’te satın alma anlaşmalarını yaptıklarını belirten Eray Kapıcıoğlu, “Bizim işimiz ‘göz’ hastanesi açmak. Daha da büyümek istiyoruz ve İzmir, Gaziantep, Samsun, Eskişehir, Bursa, Kayseri, Konya, Mersin, Edirne, Antakya, Denizli, Balıkesir ve Aydın’da da göz hastaneleri açmak istiyoruz. Bunu da satın almalarla ya da ortaklıklarla yapabileceğimizi düşündük” dedi.
Mektup bile geliyor
Anadolu’da hedefledikleri illerde ‘genel hastaneleri’ de satın alabilecelerini söyleyen Eray Kapıcıoğlu, şöyle konuştu: “Onları da alıp göz hastanesi haline getiriyoruz. Ruhsatıyla ve kadrosuyla beraber çalışmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 100’ün üzerinde başvuru aldık. Anadolu’dan çok ciddi telefonlar, hatta mektuplar geliyor. Bu sene sonuna kadar 4, 2011 sonuna kadar da 13 tane hastaneyi bünyemize katabiliriz. Şu anda Türkiye’de 10, yurt dışında 6 hastanemiz var.”
300 milyon dolar yatırdık
Dünyagöz Hastaneler Grubu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, grup olarak ilk yatırımdan bugüne toplam 300 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve 86 bin metrekare kapalı alana ulaştıklarını belirterek, hükümetin sağlık ve eğitimde yurt dışına hizmet satılması halinde bu alandaki şirketleri ‘ihracatçı’ sayma ve teşviklerden yararlandırma yönündeki çalışmalarını çok olumlu bulduklarını söyledi Kapıcıoğlu, “Biz şu anda yurt dışındaki yerlerimizin kiralarını da kendimiz ödüyoruz. Hastaları  kendimiz getiriyoruz. Eğer böyle bir destek sağlanabilirse çok daha fazla hasta getiririz. Destek sağlanırsa bizim gibi diğer hastaneler de ülkemize daha çok döviz kazandırır” diye konuştu.
Arap hasta artışı var
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oluşan sempati ve bazı Arap ülkeleriyle vizelerin kaldırılması nedeniyle Türkiye’ye yabancı hasta trafiğinde hızlanma olduğunu anlatan Eray Kapıcıoğlu, şunları söyledi: “Arap ülkeleri sağlık turizminde Türkiye için büyük pazar. Vize açılımı ve ‘one minute’ duruşu Arapların Avrupa’ya ve Amerika’ya gidişini frenledi. Araplar sağlık için de  Türkiye’ye geliyor. Normal turiste göre de 3 kat daha fazla para harcıyorlar. Araplar yurt dışındaki tedavileri için yılda 20 milyar dolar harcıyor. Bu para düne kadar Avrupa ve Amerika’ya gidiyordu. Bu paranın yönü şimdi Türkiye’ye kaydı. NBC Capital’in Dünyagöz’le ortaklık sürecinde de bunun etkisini açıkça yaşadık.”

Haberin Devamı

40 milyon dolar yatıracak 600 kişi daha işe alacak

Haberin Devamı

DÜNYAGÖZ Hastaneler Grubu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, “2011 sonuna kadar 40 milyon dolarlık satın alma yapacağız. 600 kişilik yeni istihdam oluşturacağız. Antalya’daki 5 yıldızlı 20 otelle sağlık turizmi anlaşması yaptık. Göz tedavisinin yanında tatil de satmaya başladık. Bu yıl 22-25 bin yabancı hasta olacak gibi görünüyor. 2011 hedefimiz 50 bin yabancı hastayı Türkiye’ye getirmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!