'Askerde silah verilmemiş'

Güncelleme Tarihi:

Askerde silah verilmemiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2010 13:39

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde bir hafta önce bayram izni verilmeyince silaha sarılıp bir meslektaşını şehit eden, 2 meslektaşını da yaralayan polis 30 yaşındaki Suat Karabağ, tutuklu kaldığı cezaevinde dengesiz hareketleri nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesi için Metris Cezaevi'ne sevk edildi. Suat Karabağ'a psikilojik sorunları nedeniyle askerlik yaparken silah verilmediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Önleyici Hizmetler Bürosu'nda görevli polis Suat Karabağ, geçen cumartesi günü dehşet saçtı. İzin istediği amiriyle tartıyştıktan sonra ortalığı kana bulayan Suat Karabağ, meslektaşlarından 35 yaşındaki Halil Kazan'ı şehit edip, 46 yaşındaki Selahattin Arslan ve 31 yaşındaki Murat Solaklı’yı da yaraladı. Kendisini etkisiz hale getirmek isteyen meslektaşlarıyla çatışan ve yanında getirdiği 100 kadar merminin 40'ını kullanan Suat Karabağ, yaklaşık bir saat sonra yakalandı.

Olaydan bir gün sonra sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan Suat Karabağ, konulduğu Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde dengesiz hareketlerde bulunrdu. Diğer tutuklu ve hükümlülere zarar vermemesi için tek kişilik koğuşa konulan Suat Karabağ, saldırgan tutumunu sürdürmesi üzerine dün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmesi için İstanbul Metris Cezaevi’ne nakledildi.

Haberin Devamı

ASKERDE SİLAH VERİLMEMİŞ
Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çarşı Polis Merkezi’nde görev yaparken geçen temmuz ayında İnegöl’e tayin edilen Suat Karabağ’ın, askerliğini yaparken de psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı. Aydın'da kısa dönem askerlik görevini tamamlayan Karabağ'a, psikilojik durumu nedeniyle silah verilmediği belirtildi.
İnegöl'de görev yaparken, kendisini Hizbullah terör örgütü üyelerinin takip ettiğini ileri süren polis Suat Karabağ, yakalanan motosikletli hırsızlık çetesi tarafından da tehdit edildiğini söylediği belirtildi. Polis Karabağ'ın bu durumunu bilenler, silahının alınmayışının ihmal olduğunu ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!