Biz kurtulduk ya...

Güncelleme Tarihi:

Biz kurtulduk ya...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2010 14:34

Bayram seyran dinlemedi memleketten acı haberler gelmeye devam etti. Sivas'ta az daha apartman yanıyordu, kurtulanlar birbirlerine sarılıp, "evimiz gitti ama biz sağız ya" dedi. Bir polis memuru yasak aşk yüzünden canına kıydı, İstanbul Kurbağalıdere'de bir erkek cesedi bulundu, Mersin'de kaza meydana geldi. 20 kişi yaralandı... İşte Türkiye'den memleket haberleri.

Haberin Devamı

SİVAS'TA YANGIN PANİĞİ

Sivas'ta bir apartmanın 2'nci katında sobadan çıkan yangın paniğe yol açtı. İtfaiye, dumanların binayı sarması üzerine paniğe kapılanları merdivenlerle kurtardı. Dumandan etkilenen astım hastası bir kadın tedavi altına alındı.

SİVASTA'Kİ YANGIN PANİĞİ - FOTO GALERİ

Sivas'taki 4 Eylül Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi Stat Üst Kavşağı üzerinde 5 katlı 15 daireli ‘Özer Apartmanını'nın 2'nci katında 49 yaşındaki Ahmet Turan Çetintaş ve ailesinin oturduğu binada bugün saat 08.00 sıralarında yangın çıktı. Çocuk bakımı ile görevli eşi Neriman Çetintaş'ın evde olmadığı sırada çocukları 12 yaşındaki Ömer ve 6 yaşındaki Kadir ile birlikte oturan Ahmet Turan Çetintaş, diğer odadan gelen dumanların evi sardığını farkedince çocuklarını alarak dışarı çıktı. Apartmandan dumanlar yükselmeye başlayınca çevredekiler polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Haberin Devamı

Yangın kısa sürede yangın daireyi sararken, apartman merdivenleri de dumanla kaplandı. Yangının büyümesiyle büyük panik olurken üst katlarda bulunan yaşlı, kadın ve çocular panik içinde yardım bekledi. Sevk edilen itifaiye ekipleri üst katlarda bulunan diğer komşuları merdiven yardımı ile kurtardı. Apartmanın üst katında oturan ve astım hastası olan Adalet Torun fenalaşınca ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çocukları ile birlikte yangın şokunu uzun süre atlatamayan ev sahibi Ahmet Turan Çetintaş, korku içindeki çocuklarıyla birlikte bir süre itfaiyenin çalışmalarını izledi. Çetintaş, “Evde oturuyorduk. Küçük oğlum sobadan aldığı ateşi götürüp dolaba atmış. Yangın oradan çıktı. Dumanlar evi sarınca olayı farkettik” dedi.

Bir süre çevredekilerin sakinleştirmeye çalıştığı Çetintaş 2 çocuğu ile birlikte ambulansa konularak hastaneye götürüldü. Dumandan etkilenen bazı apartman sakinlerine ambulanslarda oksijen tedavisi yapıldı. Diğer dairelerde oturan ve itfaiye tarafından kurtarılan kadın ve çocukların ise ağlayarak olayı izledikleri görüldü.

Apartmanın doğalgaz dönüşümünün kısa süre önce tamamlandığı ancak Çetintaş ailesinin kömürlü soba kullanmaya devam ettiği bildirildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışma ardından yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Ev içinde oturma odasında bulunan btün eşyaların yandığı ve dairenin büyük bir bölünün kullanılamaz hale geldiği görüldü. İtfaiyenin çalışması sonrası yangına neden olan sobanın halen yanmaya devam ettiği göüldü. Soba da itfaiye hortumu ile söndürüldü. Hastaneye götürülen kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikeleinin bulunmadığı bildirildi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da yangın yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Aynı apartmanda bir kaç yıl önce de yangın olayının yaşandığı belirtildi.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA'DA KANLI PUSU: 1 ÖLÜ 4 YARALI

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, bayram ziyaretine gelen yakınları ile tarlaya giden 3'ü kardeş 5 kişiye uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, 36 yaşındaki Metin Özgenç ölürken 4 kişi yaralandı.

ŞANLIURFA'DAKİ KANLI PUSU - FOTO GALERİ

/images/100/0x0/55ea2c52f018fbb8f86f938e
Olay, bugün saat 10.00 sıralarında Birecik'e bağlı Diktepe Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 42 yaşındaki Süleyman, 33 yaşındaki Mehmet ve 21 yaşındaki Müslüm Murat kardeşler, bayram ziyareti için köye gelen enişteleri Metin Özgenç ve akrabaları 33 yaşındaki Ömer Can ile birlikte dolaşmaya çıktı. Evden çıkan 5 kişi, köyün 2 kilometre dışındaki tarlaya gitmek üzere yürümeye başladı.

Haberin Devamı

Tarlaya yaklaşan 5 kişi, daha önce Murat ailesinin tarla sulama konusu nedeniyle aralarında husumet bulunan Aslan ailesi fertlerine ait tarladan geçtikleri sırada, bölgede daha önce pusu kuran kişiler tarafından çapraz ateşe tutuldu. Birbiri ardına ateşlenen uzun namlulu Kalaşnikof silahlardan çıkan mermilere hedef olan 5 kişi kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırganlar kaçtı. Silah sesleri üzerine araziye gelenler kanlar içerisinde buldukları 5 kişiyi özel otomobiller ile Birecik Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Hastaneye getirilen yaralılardan Metin Özgenç kurtarılamadı. Diğer 4 kişinin tedavisine başlandı. Hayati tehlikesi bulunan Süleyman Murat ameliyata alınırken, olayı duyan Murat ailesinin çok sayıda yakını ise Birecik Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada Metin Özgenç'in öldüğünü duyan yakınları sinir krizi geçirip ağıt yakarken, çok sayıda jandarma ve polis hastane bahçesinde güvenlik önlemi aldı. Murat ailesinin yakınları ve yaralıların ifadeleri doğrultusunda jandarma, saldırıyla ilgili suçlanan Aslan ailesi fertlerinin yakalanması için çalışma başlattı. Uandarma, yeni bir saldırı ve çatışma olasılığına karşı Diktepe Köyü’nde geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

POLİS MEMURUNUN AŞK İNTİHARI

Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde telefonla görüştüğü evli kadının eş ve yakınlarının saldırısına uğrayarak yaralanan polis memuru Zafer B. kaldırıldığı hastanede kendi tabancası ile intihar ederek yaşamına son verdi.

İlçeye bağlı Yeniçubuk Beldesi Polis Karakolu'nda görevli evli ve 2 çocuk babası 35 yaşındaki Zafer B., beldedeki evli bir kadınla bir süreden bu yana telefon ile görüşmeye başladı. Durumu öğrenen kadının eş ve bazı yakınları ile dün akşam karakola giderek polis memuru ile kavga etti. Kavga sırasında hafif yaralanan ve Gemerek Devlet Hastanesi'ne götürülerek müşahade altına alınan polis memuru bu sabah kendine ait beylik tabancası ile başına 1 el ateş etti. Ağır yaralanan Zafer B. ambulansla Kayseri'ye götürülmek istenirken yolda öldü. Polis memurunun memleketi Kayseri'nin Bünyan İlçesi'nde toprağa veileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili dün akşam karakola gelerek polis memuru ile kavga eden kişilerin gözaltına alındığı ve sorgularının sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin kimlikleri hakkında henüz açıklama yapılmadı.

KARŞIYA GEÇERKEN OTOMOBİL ÇARPTI

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde, yolun karşısına geçmeye çalışan 58 yaşındaki Emin Kaplan, kendisine çarpan otomobilin altında kalarak yaşamını yitirdi.

Kaza, gece geç saatlerde Karşıyaka Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde meydana geldi. İlçede alışveriş yapan ve Salkımbağı Köyü’ne giden Emin Kaplan’a cadde üzerinde yolun karşısına geçmek isterken, E. A. yönetimindeki aşırı hızlı gittiği ileri sürülen otomobil çarptı. Otomobilin çarpmasıyla yola savrularak ağır yaralanan Kaplan, çağrılan ambulans ile Kahta Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Kaplan, daha sonra sevk edildiği Adıyaman Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Kaplan’ın ölüm haberi yakınlarını yasa boğarken, otomobil sürücüsü E. A. ise polisler tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KONYA'DA KAZA 3 YARALI

Konya’nın Ereğli İlçesi’nde kamyonetin TIR’a arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

KONYA'DA KAMYONET TIRA ÇARPTI - FOTO GALERİ

/images/100/0x0/55ea2c52f018fbb8f86f9390
Kaza sonrası kamyonetin camından fırlayan 2 kişi asfaltta yatarak sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Kamyonette sıkışan sürücü ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kaza, Ereğli İlçesi Şinasi Mahallesi Karaman Çevre Yolu Fidanlık Kavşağı’nda saat 08.15'de meydana geldi. 34 yaşındaki M. Y. yönetimindeki kamyonet ile seyir halinde iken, dikkatsizlik sonucu kavşakta 48 yaşındaki G. D.'nin kullandığı pancar yüklü TIR'a arkadan çarptı.

Kazada kamyonet sürücüsü M. Y. araçta sıkışırken, emniyet kemeri takmayan kardeşleri 25 yaşındaki Özcan ve 33 yaşındaki Barış Y. ise camdan fırlayarak asfalta savruldu. Araçtan fırlayan 2 kişi asfalt zeminde yatarak sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Bu sırada yaralılar vatandaşlar tarafından sakinleştirildi. Aracın kabininde sıkışan sürücü M. Y. yıldırım itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımı ile çıkarıldı. Yaralıların yola savrulan ayakkabılarını da vatandaşlar topladı.

Yaralanan Y. kardeşler, 112 acil servis ambulansı ile Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. TIR sürücüsü G. D. da polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, kaza ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

BALKONDAKİ TÜP PATLADI 

Trabzon'da bir evin balkonundaki piknik tüpü bilinmeyen nedenle patladı.

TÜM BİNA TÜP SESİYLE İNLEDİ

/images/100/0x0/55ea2c52f018fbb8f86f9392
Balkon duvarının yıkılmasına, camların da kırılmasına yol açan patlamanın güneş ışınlarının tüpün genleşmesine neden olmasından kaynaklandığı öne sürüldü.

Olay, Maraş Caddesi Yalı Mahallesi'ndeki Köroğlu Apartmanı'nın 3'üncü katındaki evin arka balkonunda meydana geldi. Ahmet Köroğlu’na ait evin balkonunda pencere önünde bulunan küçük LPG tüpü, saat 10.50 sıralarında gürültüyle patladı. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, balkonda alev alan birkaç parça eşyayı su sıkarak söndürdü. Patlamanın etkisiyle evin camlarının kırıldığı ve balkon duvarın yıkıldığı görüldü. Bu sırada caddeye düşen parçaların kimseye isabet etmemesi şans olarak değerlendirildi. Polisin güvenlik önlemleri aldığı mahallede yol kısa süre için ulaşıma kapatıldı.

İnceleme yapan İtfaiye ekipleri Trise, patlamanın güneş ışınları nedeniyle tüpün genleşmesi sonucu meydana gelmiş olabileceğini kaydetti. Trabzon’da hava sıcaklığı 22-24 derece civarında seyrediyor.

BANDIRMA'DA SİLAHLI KAVGA: 2 YARALI

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mehmet O. ve Volkan P, Cumhuriyet Meydanı'nda, aralarında husumet bulunan kardeşler Erkan D. ve Ahmet D. ile karşılaştı.

Yaşanan tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet O, üzerinde bulunan tabancayla Ahmet D'yi bacağından yaraladı. Bunun üzerine Erkan D., Mehmet O'nun eline vurarak silahını düşürdü.

Yere düşen tabancayı alan Erkan D., kardeşini vuran Mehmet O.'yu yaraladıktan sonra, olay yerinden kaçtı.

Yaralılar Mehmet O. ve Ahmet D, olay yerine çağrılan ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Volkan P'nin yakalandığı, Erkan D'nin arandığı bildirildi.

MİNİBÜS TIRA ÇARPTI: 20 YARALI

MERSİN'DE BÜYÜK KAZA - FOTO GALERİ

Mersin'de, limana girmek için manevra yapan tıra çarpan yolcu minibüsündeki 20 kişi yaralandı.

/images/100/0x0/55ea2c52f018fbb8f86f9394
Alınan bilgiye göre, M. N. D. yönetimindeki ait yolcu minibüsü, İsmet İnönü Bulvarı'nda seyir halindeyken Liman (B) Kapısından içeriye girmek için için manevra yapan C. C.'nin kullandığı tıra çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs, tırın kupası ile başka bir dorse arasında sıkıştı.

Kaza sonrası aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, çevredeki vatandaşlar ve polis tarafından minibüsten çıkarıldı. Sıkışan yolculardan 1'i kadın 2 kişi de itfaiye ekipleri tarafından minibüsün camları kırılarak kurtarıldı.

Çok sayıda 112 Acil Servis ekiplerinin sevk edildiği kaza yerinde anne ve babalarını kanlar içinde gören çocuklar gözyaşlarını tutamazken, kimi anne babalar ise yaralı çocuklarını kucaklarında ambulansa kadar taşıdı. Bir genç kadın ise sıkışan annesi çıkarılmadan ambulansa binmemek için direndi. Olay yerine gelen yaralı yakınları da tıra zarar vermeye çalışınca polis tarafından güçlükle engellendi.

Kazada yaralanan 20 kişiden 12'si Toros Devlet, 6'sı Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 1 kişi Devlet Hastanesi, 1 kişi de özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Yakınlarının durumu hakkında bilgi almak için hastanelere gelen vatandaşlarla özel güvenlik görevlileri arasında zaman zaman arbede çıktı.

Yetkililer, 3 kişinin durumunun ağır olduğunu, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydettiler.

KURBAĞALIDERE'DE CESET BULUNDU

KİMLİĞİ BELİRSİZ CESET BULUNDU - FOTO GALERİ

Kadıköy Kurbağalıdere’de üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedi bulundu. Yapılan ilk incelemede 35 yaşlarında bir kişiye ait olduğu tahmin edilen cesedin kafasında darp ve kan izleri ile kulağında kesiklere rastlandı.

Sabah yoldan geçen vatandaşlar Hasanpaşa Mahallesi'ndeki Kurbağalıdere’de ceset gördü. Haber verilen polis ekipleri, cesedin çıkarılması için itfaiye çağırdı. İtfaiye ekipleri aşağıya inerek 20 santim su bulunan dere yatağındaki erkek cesedini torbaya koydu.

Kadıköy Evlendirme Dairesi'nin hemen yanındaki kısımda bulunan ceset daha sonra bir ip bağlanarak merdivenle yukarı çekildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri ceset üzerinde araştırma yaptı. Olay yerine gelen savcı da incelemelerini yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Cesedi görerek polise haber veren otoparkın güvenlik görevlisi, “Suyun içerisinde hareketsiz bir şekilde bir şey olduğunu gördük. Dikkatli bir şekilde bakınca erkek cesedi olduğunu anladık” dedi.

Polis cinayet ihtimalini de göz önünde bulundurarak olayı çok yönlü olarak soruşturuyor.

İKİ ORMAN İŞÇİSİ ÖLÜ BULUNDU

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde orman işçisi Uğur Bekret (39) ile Yüksel Akyel (35) kaldıkları barakanın önünde ölü bulundu. İki işçinin kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.

Balık satarak geçimini sağlayan Sezer Akın, dün öğlen mantar toplamak için Bayramiç'e bağlı olan Kaz Dağları eteklerindeki Çırpılar Köyü'ne gitti. Bir süre mantar toplayan Akın, saat 19.30 sıralarında dönüş için yola koyuldu. Akın, Çırpılar Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin ağaç seyreltme işinde çalışan işçilerin kaldığı barakanın önüne geldiğinde iki erkeği yerde ölü olarak buldu. Akın, hemen Çırpılar Köyü'ne gidip, durumu Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uzunoğlu ve jandarmaya bildirdi. Olay yerinde jandarmanın yaptığı incelemede, ölen iki kişinin arkadaşlarının bayram tatiline gitmesinin ardından ağaç kesim işine devam etmek için kalan orman işçileri Uğur Bekret ile Yüksel Akyel olduğu belirlendi.

İkisi de bir süre önce eşlerinden boşandığı öğrenilen Bekret ve Akyel'in cesetleri, kesin ölüm nedenlerinin saptanması için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Evciler Köyü Muhtarı Fethi Çakıroğlu, ölü bulunan Bekret ile bir çocuk babası Akyel'in samimi arkadaş olduklarını, daha önce köyde kahvecilik yaptıklarını işleri bozulunca da orman işçisi olarak çalışmaya başladıklarını söyledi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!