Dolandırıcılar avda yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılar avda yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 00:00

İzmir, Bursa ve Sakarya’da ATM’lerden emekli maaşlarını çeken yaşlı kişileri dolandıran 3 kişi, üç ilde incelenen 180 kamera kaydı ile tespit edilerek polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir, Bursa ve Sakarya’da Kurban Bayramı öncesi ATM’lerde uzun kuyruklar oluşturan emeklileri takip altına alan dolandırıcılar, üstünde 1 dolar görünen ancak içerisi gazete kağıtları doldurulmuş, çıkın haline getirilmiş mendilleri atarak, ‘Şans sana güldü’, ‘Bayram hayırlı geldi’ diyerek, maaşlarını çeken yaşlı kişileri oyalayıp, dolandırmaya başladılar. Bir ay içinde üç ayrı ilde 23 kişiyi, yaklaşık 18 bin lira dolandıran kişileri bulmak için harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri üç ilde banka önlerinde ve çevrelerinde bulunan 180 ayrı kamera kayıtlarını inceleyerek zanlıların görüntülerini tespit ederek aramaya başladı.

Üç kişiyi izlemeye başladı

Önceki gün merkez Osmangazi İlçesi’ndeki Altıparmak, Atatürk ve Santral Garaj Caddeleri üzerinde çektikleri emekli maaşları ellerinden alınan 5 kişinin başvurusu üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri hemen harekete geçti. Yapılan araştırmalarda bir bankanın önüne önlem alan ekipler yaşlı bir kişiyi takibe alan üç kişiyi izlemeye başladı. Halil Sevim’in (62) yanına yaklaşan Seyithan Tunç (65) kendisini emekli olarak tanıtıp onunla birlikte yürümeye başladı. Yerde üstünde 1 dolar görünen ama içi gazete kağıtlarıyla dolu olan ve çıkın haline getirilmiş mendili bulan Seyithan Tunç, Halil Sevim’e “Bak bayram hayırlı geldi. Parayı bölüşelim” dedi.

Polis suçüstü yaptı

Haberin Devamı

Kimsenin görmemesi için bir ara sokağa giren Seyithan Tunç ile Halil Sevim’in yanına çetenin iki üyesi olan Halil Cenk Pekgüleç (34) ve Hikmet Can (49) adlı kişiler gelerek, “Bizim mendilin içine sardığımız dolarlarımız düştü, siz aldınız. Sizi polise teslim edeceğiz. Üzerinizdeki paraları çıkarın” diyerek çıkıştılar. Halil Sevim ise yeni çektiği emekli maaşını cebinden çıkararak, “Benim bundan başka param yok” deyip zanlılara verdiği sırada polis olay yerine gelerek, şüphelileri gözaltına alındılar. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen zanlılar, ifadelerinin ardından ‘Teşekkül halinde dolandırıcılık yapmak’ suçundan adliyeye sevk edildiler.

Kasksız sürücü yaralandı

Haberin Devamı

İZMİR Selçuk Efes Sanayi Kavşağı’nda meydana geldi. Birol Ergen yönetimindeki otomobille, Muhittin Poyraz’ın (29) kullandığı plakasız motosiklet çarpıştı. Kazada, kaskı bulunmayan motosiklet sürücüsü Poyraz, başını yere çarpıp ağır yaralandı. Soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!