Bakanlıktan çocuklar için internet sitesi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan çocuklar için internet sitesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 10:37

“Sağlıklı Çocuk” sloganıyla hazırlanan internet sitesi, çocukları eğlendirirken sağlıklı yaşamanın sırlarını da öğretiyor.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı'nca hazırlanan “www.beslenme.saglik.gov.tr” isimli internet sitesinde, sağlıklı beslenme konusunda yetişkinlere bilgiler verilirken, “çocuklara özel” adlı bölümden interaktif oyunlar ve çeşitli bilgilerin yer aldığı web adresine ulaşılıyor.

Eğlenirken öğretmeyi hedefleyen internet sitesinde çocuklara, kendilerine kılavuzluk edecek, sitenin maskotu sevimli yeşil solucan eşlik ediyor. Maskot solucan, çocukları yap boz, kelime bul, boyama, okuma köşesi gibi bölümlere yönlendiriyor.

Sitenin en ilgi çekici köşelerinden “yemek yap” köşesinde çocuklara pratik tarifler verilerek, arkadaş buluşmalarında bol vitaminli gıdalarla hoş vakit geçirmelerine imkan sunuluyor. Meyve salatasından, dondurmaya, patates köftesinden, meyveli yoğurdun yapılışına kadar bir çok tarifin yer aldığı bölümde, basit bir anlatımla malzemesinden, yapılışana kadar çocukların sevecekleri yemekler anlatılıyor.

Çocukların el becerilerinin de gelişmesi için sitede basit malzemelerle, etiket, boy ölçer, hafıza kartı, pratik bulmaca yapımları da gösteriliyor. Okuma bölümünde ise Diyetisyen Doktor Saniye Bilici'nin kaleme aldığı “Mikropların Dünyası” adlı kitap sunuluyor. Sağlıklı beslenmenin öneminin vurgulandığı kitaptaki bilgilerde, çocuklara resimlerle mikroplarla baş etmenin yolları anlatılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!