Balicilikten sonra LPG'cilik başladı

Güncelleme Tarihi:

Balicilikten sonra LPGcilik başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 10:37

Balicilikten sonra şimdi de çakmak gazı koklama yöntemi daha hayatının baharındaki gençleri ölüme götürüyor. Bu yeni yöntem; çakmak gazı poşetlere dolduruluyor ve koklanıyor. Dün Pendik'te 14 yaşındaki öğrenci boş bir arazide çakmak gazı koklayarak hayatını kaybetti. Bugün ise Tekirdağ'da aynı yöntemi uygulayan gençler, diğer arkadaşlarının ateş yakmasıyla birlikte adeta havaya uçtular. 10 genç ağır yaralandı. Gencecik bedenler artık kolay bulamadıkları baliden sonra bu yönteme yöneldi. Çünkü alınan önlemlerle, aktarlar, marketler küçük çocuklara veya fiziki görünümünden "balici" olarak algıladıkları kişilere bali satmıyorlar. Fakat tüp ve çakmak bulup alabilmek o kadar kolay ki...Bu genç hayatların bu yöntemi için de bir önlem alınmalı ve hayata tutunmaları sağlanmalı....

Haberin Devamı

YARALILAR HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV 

ÇOCUKLARIN ÖLÃœM OYUNU / WEB TV Â

TEKİRDAĞ'DA ÇOCUKLARIN ÖLÜM OYUNU / FOTO GALERİ

TEKÄ°RDAÄž'ın Marmara EreÄŸlisi Ä°lçesi'nde kullanılmayan bir binada tüpten çakmaklara gaz dolduran, ardından bunu poÅŸetlere boÅŸaltarak koklarken bir arkadaÅŸlarının ateÅŸ yakması sonucu meydana gelen patlamada 4'ü ağır 10 kiÅŸi yaralandı.   Â

Mustafa Kemal Mahallesi Çarşı Meydanı'na yakın evde dün saat 23.00 sıralarında patlama oldu. Patlamanın şiddeti ile çarşıda bulunan kahvelerde oturanlar dışarı fırladı. Patlamanın olduğu eve koşanlar içeride çok sayıda yaralı olduğunu fark edince ambulans çağırarak polise haber verdi.  Patlamada yaralanan Berkan Tuna (19), Mustafa Us (19), Savaş Kurnaz(19), Emirhan Güven (19), Can Onar (19), Altan Akman (19), Göksel Özmen (18), Sinan Kavaklı (19), Kenan Baydar (19), Mustafa Zafer (19) Çorlu Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek burada tedavi altına alındı.

Yaralıların yakınları Çorlu Devlet Hastanesine gelerek sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Yapılan ilk müdahale ardından sağlık durumu ciddiyetini koruyan Mustafa Zafer, Altan Akman, Göksel Özmen, Sinan Kavaklı ile Kenan Baydar İstanbul’daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Yaralılar hakkında bilgi almak için Çorlu Devlet Hastanesi’ne gelen Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Uyan, gençlerin birlikte zaman geçirdikleri evde meydana gelen patlamanın nedeninin tam olarak anlaşılamadığını söyledi.

Polisler, patlamanın olduğu evde 30 çakmak ile çakmak doldurmada kullanılan 10 gaz tüpü buldu. Polis, askere gitmek hazırlığındaki 10 arkadaşın tüpteki gazı çakmaklara doldurduğu, ardından da bu kez çakmaklardan naylon poşetlere boşaltıp başlarını torbalara sokarak içlerine kokladığı, bu sırada bir arkadaşlarının çakmağı ateşlemesi sonucu patlamanın meydana geldiği üzerinde duruyor. Polis evin oturma odasında bulunan çakmak ve çakmak gazı tüplerine el koydu.

Haberin Devamı

AYNI YÖNTEMLE ÖLDÜ

PENDİK’te boş bir arazide 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Hakan Ülker’in cesedi bulundu. Bir arkadaşı, Ünal'ın, çakmak gazını bir poşete boşaltıp içine çektikten sonra fenalaştığını iddia etti.

Yenişehir Mahallesi Millet Caddesi’ndeki Ulu Cami arkasında bulunan boş arazide, akşam saatlerinde bir çocuğun hareketsiz yattığını gören bir kadın durumu polise bildirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde çocuğun hayatını kaybettiği tespit edildi. Polisin yaptığı ilk incelemede, darp izi bulunmayan cesedin, Pendik, Mesut Yılmaz İlköğretim okuluna giden 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Hakan Ülker'e ait olduğu belirlendi.

ÖLÜM OYUNU MU?

Boş arazide delil arayan polis, ihbarı yapan kadının ifadesinden yola çıkarak, yerde yatan çocuğu tokatlayarak ayıltmaya çalışan 4 çocuğu aradı. Çocuklardan biri bulunarak olay yerine getirildi. Çocuğun verdiği ifadede, boş arsada, arkadaşlarıyla çakmak gazını bir poşete doldurup, sırayla içlerine çektikleri ve Hakan Ülker'in gazı içine çektiği sırada bayıldığını söylediği belirtildi.

Polis, Hakan Ülker’in cebinden çıkan çakmak ve olay yerindeki özel eşyalarını detaylı inceleyerek ipucu aradı. Hakan Ülker'in nasıl öldüğü, olayın cinayet olup olmadığı yapılacak otopsinin ardından ortaya çıkacak. Polis ekipleri, olay sırasında orada bulunan diğer çocuklara da ulaşmaya çalışıyor. 

TOPRAÄžA VERÄ°LDÄ°
         
Pendik'te boş bir arazide ölü bulunan 14  yaşındaki Hakan Ülker'in cenazesi toprağa verildi.

Pendik 75. Yıl Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ülker  için Kurtköy Merkez Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi  Hakan Ülker'in babası Ünal Ülker, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Ülker'in cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Kurtköy  Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene, Ülker'in babası Ünal ve ağabeyi Halil Ülker ile aile yakınları,  arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!