Edirne Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Edirne Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 16:11

EDİRNE'de, kadrolu din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle camilerde görev yapan 3 imamın okullarda derse girmesi, velilerin tepkisine neden oldu.

Veliler, kendi aralarında topladığı 260 imzayı teslim etmek için gittikleri Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci'nin makam odasında kendilerine “Size dalyan gibi imamlar verdik, daha ne istiyorsunz? Beğenmeyen din değiştirsin” diyerek hareket ettiğini öne sürdü ve savcılığa suç duyusunda bulundu. Milli Eğitim Müdürü Demirci ise iddiaları yalanladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 20 Eylül'de eğitim ve öğretime açılan okullardan Merkez İlköğretim Okulu, Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu ve Endüstri Meslek Lisesi'nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmadığı için derslerin boş geçtiğini tespit etti. Bunun üzerine kadrolu din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle Üç Şerefeli Cami'nin imamı Emin Eneç, Fatih Cami'nin müezzini Soner Güzer ve Hıdırağa Cami'nin imamı Bilal Ören, Valilik onayı ile ‘Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 9'uncu maddesine göre okullara öğretmen olarak görevlendirdi.

‘DALYAN GİBİ İMAM VERDİK’

Bu duruma tepki gösteren Merkez İlköğretim Okulu öğrenciler velileri kendi aralarında 260 imza toplayarak imam- öğretmenler yerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni atanmasını istedi. Topladıkları imzaları Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci'ye teslim eden öğrenci velileri Sibel Kuzucu, Servin Onuka ve Gülnihal Özdemir, makam odasında Demirci'nin kendilerine “Size dalyan gibi eli yüzü temiz imamlar verdik, daha ne istiyorsunuz? Nesini beğenmiyorsunuz.? Beğenmeyen din değiştirsin” diyerek tepki gösterdiğini öne sürdü. Kendilerine hareket edildiğini iddia eden öğrenci velisi yaklaşık 100 kişi, Edirne Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan ve Merkez İlköğretim Okulu'nda 2 çocuğunun okuduğunu belirten Sibel Kuzucu, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın derslerine imamların girmesini istemediğimizden dolayı imza kampanyası başlattık. Toplanan dilekçeleri teslim etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittik. Burada İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci tarafından hiç hoş olmayan bir şekilde karşılandık ve hakarete uğradık. Bizler hakarete uğramak istemiyoruz. Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine imamlar yerine öğretmenlerin girmesini istiyoruz. Çocuklarımıza bu konuyu yansıtmamaya çalışıyoruz.”

GÖREVDEN ALINSIN’

İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu Başkanı İlhami Duranlar ise Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci’nin görevden alınması gerektiğini belirterek, “Kendi ideolojisini ön plana koyup da insanları başkalaştırıp gruplara bölmektedirler. Vali beye de şikayet dilekçemi verdim. İlgililerden derhal Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alınmasını istiyorum” dedi.

Öğrenci velilerinden Sibel Kuzucu, Edirne Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun’a yazdıkları şikayet dilekçesi vererek Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci’nin kendilerine hakaret ettiğini iddia etti.

Servin Onuka ile Gülnihal Özdemir de tanık olarak ifade verdi.

‘İFTİRA DİZ BOYU’

Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ise velilerin imzalarını vermek için geldiklerinde ‘hesap sorar’ gibi konuştuklarını söyledi. Kimseye hakaret etmediğini belirten Demirci şunları söyledi:

“Veliler geldiler, ‘Hoş geldiniz’ diyerek karşıladım. Onlar bana kaba davandılar. Veliler bana ‘Bunları niye görevlendiriyorsunuz?’ diye sordu. Ben de ‘Yasal olarak görevlendirdim’ dedim. Hakkımda şikayette bulunmuşlar, bulunsunlar, ne yapalım. Herkesin dediği doğru mu? Vali bey onay veriyor, biz mevzuata göre hareket ediyoruz. ‘Dalyan gibi imamlar verdik’ gibi sözler asla söylemedim, aklımı mı yedim öyle saçma bir şey olur mu? 3 veli vardı tanımam, etmem. Ben geldiğimde odamda oturuyorlardı. Onlar bana kaba davrandı, ilgili Müdür yardımcısı da yanımdaydı. Hakir görerek konuştular, hesap sorar gibi konuştular, uygun dille anlattık. Ama o sözleri söylemedik. Sadece din görevlisi konusu geçince, hani sakalı yok, eli yüzü temiz, kılık kıyafetten öyle dedik. Yoksa aklımı mı yedim, iftira diz boyu bakalım ne olacak.”

Edirne Cumhuriyet Savcılığı, velilerin şikayet dilekçesinin ardından konuyla ilgili ön inceleme başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!