Başkentli çocukların demokrasi ile sınavı

Güncelleme Tarihi:

Başkentli çocukların demokrasi ile sınavı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 00:00

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 150 üyesi, 10 ayrı merkeze kurulan sandıklarda yapılan oylamayla seçildi.

Başkan Melih Gökçek tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan ve bu yıl 16. döneme giren Çocuk Meclisi üyeliği seçimlerinde, Çocuk Meclisi başta olmak üzere Eryaman, Altındağ, Sincan, Batıkent, Keçiören, Mamak, Pursaklar ve Yenimahalle’deki aile yaşam ve çocuk merkezlerinde yoğun katılımlı bir seçim heyecanı yaşandı. Çocuk Meclisi üyeliği için başvuruda bulunan 2 bin 523 çocuk kıyasıya mücadele etti. Hazırladıkları rengarenk pankartlar, resimli el ilanları ve sloganlarıyla Ankaralı çocuklar için vaatlerini anlatan adaylar, demokratik bir ortamda seçme ve seçilme heyecanını yaşadılar.

Adaylar şeker ve çikolata ikramları ile oy taleplerini renklendirirken, velilerin çocuklardan daha heyecanlı oldukları gözlendi.

Tavsiye kararları

SIHHİYE’deki yeni binasında çalışmalarına devam eden Çocuk Meclisi seçimlerinde oy verme oranının yüzde 68 olduğu 16. dönemin küçük milletvekilleri, Aralık ayının ilk haftasında başkanlık divanı seçimleri için yarışacaklar. Vekillerini seçen çocuklar, aldıkları tavsiye kararlarını Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ulaştırarak, aldıkları kararların da takipçisi olacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!