Dev ihale Ağaoğlu'na kaldı

Güncelleme Tarihi:

Dev ihale Ağaoğluna kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2010 09:42

Emlak Konut'un Ayazağa'daki 242 bin metrekarelik dev arazi için düzenlediği ihale, ikinci en iyi teklifi veren Ali Ağaoğlu'nda kaldı. İhaleye 1.2 milyar TL ile rekor teklif veren Yeşil İnşaat ve Metal Yapı önderliğindeki konsorsiyum, açılan imar planı davasını ve Emlak Konut'un süre uzatımı vermemesini gerekçe göstererek ihaleden çekilmişti.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamada, "Yeşil İnşaat ve Metal Yapı önderliğindeki konsorsiyumun imar planına açılan davayı gerekçe göstermek suretiyle sözleşme imzalamaktan imtina etmiş ve 4 Kasım mesai bitimi sonunda yazı ile belirsizliğin giderilmesine kadar ek süre talebinde bulunmuştur. Ancak Ortak Girişimin bu talebi şirketimizce kabul edilmemiştir" denildi.

Engin Yeşil: Maktum ve Zorlu gibi olmamak için çekildik

Açıklamada, Ayazağa'daki projenin daha önceki ihalede ikinci en uygun teklifi veren "Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hiz. A.Ş."ne ihale edilmesi ve sözleşme imzalamaya davet edilmesi hususunda işlemlere başlandığı kaydedildi.

Akdeniz İnşaat'ın sahibi olan Ali Ağaoğlu, dün Hürriyet'e yaptığı açıklamada, arazi için hâlâ istekli olduğunu belirterek ve bu konuda Emlak Konut GYO’dan gelecek tebligatı beklediklerini ifade etti. İmar planı iptali davası ve yürütmenin durdurulması davasının projenin ilerlemesinde herhangi bir sorun oluşturmayacağını belirten  Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: “Bir sorun olacağını zannetmiyorum. Ne

Haberin Devamı

olursa olsun, bu araziye gireceğiz. Şu anda şifai teklif geldi ancak resmi teklifi bekliyoruz. Ağaoğlu’nun sermayesi, teknolojisi ve bilgi

birikimi bu projenin altından kalkabilecek durumda. Bu araziye bu proje için de ‘yaptım, olacak’ diyeceğim.”

Yapı ve inşaat sektöründeki tüm iş ilanları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!