GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Lara’da denizle vedalaşın

Antalya sahillerinde geçen hafta deniz suyu sıcaklığı 23 dereceydi. Eğer bayramda yolunuz Lara’ya düşerse Lara sahilindeki Delphin Diva Premiere’in 230 metrelik özel plajında yüzebilir, yazla vedalaşabilirsiniz. Otelin deniz ve doğa manzaralı 390 odası bulunuyor. Amber Restoran’ında gurmeler için bir Türk köşesi yapılmış. Sağlığına dikkat edenler için ise özel diyet mönüsü sunuluyor. Sapphire Restoran’ın mönüsü ise Fransız ve Japon Mutfağı’nın seçkin yiyeceklerinden seçilmiş. Otelde gündüz; animasyon spor turnuvaları, havuz oyunları, akşamları revü, skeç, şov animasyonları ve disko eğlence aktiviteleri düzenleniyor. Voleybol, futbol, basketbol, tenis sahaları, açık ve kapalı havuzları, su merkezi sporseverlere açık. Rahatlamak isteyenler için ise SPA merkezi hizmet veriyor. (www.delphinhotel.com)

Kaz Dağları’nda ekolojik tatil

Buğday Derneği, doğa dostu tatili sevenler için 16-20 Kasım’da Edremit Körfezi’nde özel bir tatil programı düzenledi. Küçükkuyu yakınlarındaki Dedetepe Ekolojik Çiftliği’nde dört gün boyunca zeytin hasatı, zeytinyağı, sabun ve sepet yapımı atölyeleri düzenlenecek. Ekolojik yaşam sohbetleri, yoga seansları yapılacak. Fotoğraf ve film gösterilerinin yanı sıra çevredeki tarihi mekanlara geziler gerçekleştirilecek. Tam pansiyon konaklama, ara ulaşımlar dahil 350 TL.(www.camtepe.org, www.dedetepe.org)

Gürcistan’da dört gün

Trabzon’daki Vargit Turizm, 17-20 Kasım arasında Gürcistan’ın dört kentini içeren bir tur düzenledi. Trabzon’dan 175 kilometrelik Karadeniz Sahil Otoyolu’yla, Sarp sınır kapısı üstünden ulaşılan Gürcistan, Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Tarihi, doğası, mimarisi, ressamları, antikacılar çarşısıyla tam bir keşif gezisi olarak düzenlenen tur Batum şehrinde Gürcü mutfağının olmazsa olmazı “haçapuri” tadımıyla başlıyor. Üç gün Tiflis’te konaklanıp, Kutaisi ve Gori’de ziyaret ediliyor. Tur ücreti 526 TL. (www.vargit.com.tr)

Swissotel Grand Efes’ten bayrama özel tatil paketi

Adnan Menderes Havaalanı’na 15 kilometre uzaklıktaki Swissôtel Grand Efes, konuklarını İzmir şehir hayatının kalbinin attığı bölgede ağırlıyor. Kordon’a yürüme mesafesindeki otel, alışveriş merkezlerine, arkeoloji ve Atatürk müzelerine yakın. Otelin 12-22 Kasım arasındaki özel Kurban Bayramı paketinde kahvaltı dahil tek kişilik konaklama ücreti 216, çift kişilik konaklama ise 236 TL’den başlıyor. Konuklar açık büfe kahvaltı yapabilecek, otelin tüm restoranlarından ve Amrita SPA’nın tüm bakımlarından yüzde 20 indirimli yararlanabilecek. 12 yaşın altındaki çocuklar ailesinin odasında ücretsiz konaklayabiliyor. (www.swissotel.com.tr)

Vizesiz bayram turları

Bayramda tatil programını son ana bırakan ve yurtdışına çıkmak isteyenlere VIP Turizm vizesiz tatil seçenekleri sunuyor. 17 Kasım’da başlayan dört gecelik Dubrovnik turlarında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi şehri gezebilir, Dalmaçya kıyılarının güzelliğini görebilir, Mostar’ı keşfedebilirsiniz. Tur fiyatları 437 Euro’dan başlıyor. 18 Kasım çıkışlı üç gecelik Beyrut turunda Harisa, Jeita ve Biblos, Deir El-Qamar, Beiteddine gibi tarihi ve turistik yerler gezilecek. Fiyat 597 Euro’dan başlıyor. 16 Kasım çıkışlı beş gecelik Fas turuna katılanlar ülkenin Tennessee Williams, Samuel Beckett gibi yazarları, Delacroix, Matisse gibi ressamları etkileyen atmosferine tanık olacak. Fiyatlar 997 Euro’dan başlıyor. 13 Kasım çıkışlı dört gecelik Şarm El Şeyh turu farklı beğenilere sahip gezinleri mutlu edecek. Su altındaki zenginlikleri keşfedip, Naama Bay’de alışveriş yapacak, Ras Mohammed Ulusal Parkı’nda tekne gezisine, ATV motorlarla safariye çıkıp, Bedevi Çadırları’nda çay içeceksiniz. Fiyatlar 457 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)
False