Eski Ayaş demiryolu hattına ne dersiniz

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Çin heyeti ile Ankara-Ayaş-Beypazarı-Çayırhan arasındaki hızlı tren hattının yapımı için bölgede incelemelerde bulundu.

Çin heyeti, Ankara-İstanbul arasında 350 ile 400 km/s hızlı trenle, iki hat arasını 1,5 saat gibi kısa bir sürede katedilmesini hedefliyor.
Eski Ankara-Ayaş-İstanbul arası hızlı tren hattının 398 km ile 416 km arasında olacağı belirtiliyor.
İstanbul 14-15; Ankara’nın ise 5-6 milyon nüfusa sahip oldukları biliniyor. Gelecekte bu nüfuslar daha da artacaktır.
Bu iki şehir arasında 350 ile 400 km/s hızlı tren servise girdiği andan itibaren; uçaklar hızla trenle rekabet edemezler. Çünkü; Yeşilköy ve Esenboğa Havalimanları şehir merkezine çok uzaktadır. Havalimanına gidip-gelme uzun süre alıyor. Halbuki hızlı tren her iki şehrin merkezine kadar gitmektedir.
Ankara-Ayaş-İstanbul arası hızlı tren hattı yapıldığı takdirde Ankara-İstanbul arasında otobüsler çalışamaz.
Hızlı tren Ankara-İstanbul arasını en az 72 dakika, en fazla ise 90 dakikada kat edecektir. Her 10 veya 15 dakikada bir hızlı tren servise koymak suretiyle yolcu talebi karşılanabilir.
Ayaş üzeri Ankara-İstanbul arası hızlı tren demiryolu güzergah hattı yatırım yapmaya en verişli ve en ekonomik hatlardan biridir. Halkımız bu demiryolun yapılmasını yıllarca sabırsızlıkla beklemekteler.
Ayaş üzeri bu demiryolunun yapımının yetkililerce tekrar ele alınması ülkemiz yararına faydalıdır.
Burhan DURDU

Belediye aracını tanıyan köpekler!


BEN Yıldızevler, Hollanda Caddesi’nde oturuyorum. Çevredeki boş arazilerden dolayı hergun 10-15 arası başıboş
köpeğin dolaşıyor. Saldırgan olabilirler. 3 yaşındaki kızım apartmana girip çıkarkan ona bir şey olacak diye sürekli tedirginiz.
Çankaya Belediyesi’ne şikayet telefonları açtık; aldığımız cevap
“Hayvanlar bizim arabamızı tanıyor ve bizi görünce saklanıyor” oldu... (Gülsek mi ağlasak mı!)
Bize yardımcaı olun
Nihal A.

EGO’dan hep mazeret


İLKER Mahallesinde oturmaktayım. Buraya yapılan otobüs seferlerinin saatlerini EGO’nun sayfasından da kontrol ettim. Fakat kesinlikle alakası yok. 187 nolu otobüsü bir saat bekliyorsunuz. Yetkililerden doğru dürüst bir yanıt alamıyorsunuz. Hep mazeret, hep mazeret... “Şöför atladı, teker patladı vs.” gerekçeler. (Sözde hesaplı kart alarak 75 dakikadan faydalanmak istiyoruz, fakat nerde!)
Cesur ÇETİNKAYA
Yazarın Tüm Yazıları